Vidéken akarunk élni!
2010. február 06. írta: BéKu

Vidéken akarunk élni!

Vidéken akarunk élni! - névvel hozott létre az LMP nem olyan régen egy facebook-csoportot. Feltehetőleg azzal a szándékkal, hogy ezt a szlogent majd felhasználják a kampány során. Na most. Először is, én bírom az LMP-t. Nagyon szimpatikus kis kezdeményezés, lehet, hogy megvalósítható mindaz, amit kitűztek célul, és amit hangoztatnak, de erről nem vagyok teljesen meggyőződve.

Viszont a körítés meg minden az eléggé bejövős, az elképzeléseik meg a felfogásuk teljesen korrekt és szerethető. Itt vannak például a választási plakátjaik. Nekem nagyon bejön a style, talán pont azért, mert egyáltalán nem az jut először eszembe, hogy ez egy politikai párt hirdetése. Kérdés az, hogy vajon ez jó-e?

Ha nem tudják levetkőzni ezt a civil szervezet mivoltukat, nem lesznek életképesek, már legalábbis abban az értelemben nem, hogy számottevő tényezővé válljanak. Ha viszont pártosodnak, akkor meg saját nevüknek mondanak ellent. Nehéz ügy, remélem megoldják, mert tényleg jófej az egész elképzelésük. De jelen formában teljességgel alkalmatlanok a politikára. Még. Talán pár év múlva. De most még nem.

De ha már választási plakát. Salgótarján tele van az LMP-s hirdetésekkel!!! Bakker, kajak több van, mint pesten. Jó, az utóbbi napokban elég behatárolt útvonalon közlekedem székes fővárosunkban, de csak az M3 bevezőtjén láttam egy hirdetést, meg az Astoriánál a metró-lejáratnál... Hogy ez a vidékre teleszórt plakátmennyiség tudatos-e, azt nyilván nem tudom, de ha a fenti szlogenből indulunk ki, akkor valószínűleg igen. Itt is vidékre öszpontosítanak. Bár ez azért fura, mert feltehetőleg a városi (BP) emberi jogi liberalizmussal szimpatizáló, grínpíszes fiatalok azok, akiknél elsőkörben számításba jön az LMP.

Ugyanakkor rengeteg megnyilatkozásuk foglalkozik a vidékkel. Ami jó. Ugye alapvetően ők egy zöld párt, gazdaságpolitikájukat tekintve elsősorban baloldaliak, emberi jogok tekintetében liberálisak (meleg jogok például), viszont fontosak számukra a hagyományok. Nagyon nagy kérdés, hosszútávon(!) hogyan tudják majd ezt összehangolni, és kivitelezni. Én szurkolok nekik, sokkal inkább ők legyenek a baloldalon, mint az MSZP.

Bár kétségtelen, hogy ahhoz, hogy komolyan vegyék őket, le kellene vetkőzniük ezt a "hippi párt" titulust, amit sokan rájuk aggatnak... Majd meg látjuk mi lesz. Első kihívás a kopogtatók összegyűjtése. Nem véletlenül kampányolnak már kispárt létükre ilyen nagyon, óriás plakátok meg minden. Nekik az is siker, ha sikerrel veszik a "selejtezőt", és elindulhatnak a "versenyen". Én szurkolok nekik. :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr21735010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.02.07. 10:53:25

@galagonya: Szonda kérdőív te jóóóég :D Azért kitöltöm mindjárt :P

a budapesti MDF honlapján is van egy hasonló, és valamiért eddig akárkivel találkoztam, mindenkinek az jött ki, hogy ő bizony MDF-es :D Micsoda véletlen... vagy csak manipulált volt a kérdőív? :P

BéKu 2010.02.07. 11:38:37

@galagonya: Kitöltöttem!!! :D

Ez lett a sorrend:

1. Fidesz
2. Jobbik
3. MDF
4. LMP
5. SZDSZ
6. MSZP

galagonya 2010.02.07. 21:18:31

Akkor neked már meg van kit választanál :)
Nekem Fidesz, Mdf, Mszp,Szdsz, Jobbik, Lmp :)
Az Szdsz miért van rajta egyáltalán? :)

BéKu 2010.02.07. 22:07:30

@galagonya: Na látod, ez egy jó kérdés! :D

Amúgy indulnak, legalábbis jelentkeztek az OVB-nél. Aztán hogy mire mennek a kopogtatókkal... :D

Mindenesetre megnyugtatott a kérdőív, ha az MDF előtt lenne az LMP, akkor teljesen jó lenne a sorrend.
süti beállítások módosítása