Szájkarate
2010. október 24. írta: Robert McKefir

Szájkarate

Én tényleg meg tudom érteni azt, amikor mondják, hogy igenis nem csak jog van, hanem kötelesség is. Ezzel egyetértek. Csak azt nem szeretem, ha erről csak beszélni szeretünk, tenni meg érte semmit.

Most a kormány szigorítani akarja a felsőoktatási törvényt: én azt mondom helyesen. Ha már ingyenes a felsőoktatás, akkor talán valamit elvárhatna cserébe az állam: talán azt, hogy tanuljon a főiskolák/egyetemek világát élvező ember. Ez csak nem olyan megterhelő.

Nem sok a felkínált 2 vizsgalehetőség! Főleg, ha hozzávesszük, hogy vannak nehezen teljesíthető tantárgyak, és szemét tanárok (volt mindkettő kategóriához szerencsém). Azonban talán az mégsem járja, hogy bizonyos hallgatók már a rektorit kérik ki (4. vagy 5. alkalom) egy vizsgára amit nem tudnak abszolválni: vagy azért, mert tényleg nehéz nekik vagy pedig azért (ami azért sokkal gyakoribb) mert szarnak rá, és inkább buliznak.

Hát jó, addig jó amíg az ember tanul, nem nyolcórázik, meg most kell még kiélnie magát az embernek, ez biztos. De mindennek megvan a határa.

Aki pedig nem tanul... Az repül. Talán arról nem szóltak a hírek, hogy diplomástúltengés van? Egy-két büfészakon például rohamosan fogyna a hallgatók száma.

A HÖOK persze azonnal észrevette a tervezet kapcsán azt is, hogy a hallgatói önkormányzatok szerepkörét csökkentenék (halleluja!). Kell valamiféle hallgatói érdekvédelmi szerv az egyetemen: de nehogy már ez beleszóljon rektori, dékáni, tanári kinevezésekbe, vagy hogy ki kapjon doktorátust. Maradjon meg egy jól működő szakszervezet szintjén. Alapjában a nem HÖKösöket nem érdekli a HÖK működése és hogy mit is csinálnak a folyamatos bulizáson, cigarettázáson és kávézáson kívül (legalábbis én így tapasztaltam).

A hallgatók ugyanis tanulni mennek az egyetemre. 18 évesek elmúltak, tehát saját maguk döntenek úgy, hogy mit vesznek fel. Miből élnek meg, és hogy csinálják-e. Anyuci, apuci már nem lehet mögöttük mindenhol. Tehát minden, ami az egyetemi évek alatt történik egy emberrel, az saját döntés: szuverén cselekedetnek minősül egy zh előtti napon való berúgás, de akár egy három hónapos könyvtárazásba való belevágás is.

Ja, és a HÖOK szervez tüntetést is. A "dolgok könnyebbik végét megfogó" hallgatói önkormányzatok tagjainak tandíjellenes megmozdulása se volt sikeres, akkor most talán többen mennek majd el?

Sokan építenek politikai karriert a hallgatói önkormányzatokon belül. Lássuk csak állandó példánkat Szávay "Pumpás" Istvánt! Remélem a képviselő úr fel fog szólalni ez ellen az ántidemokratikus törvénytervezet ellen, miközben máshol a pártjával együtt növelné az állandó felügyeletet! A felszólaláshoz remélem bölcs, megfontolt érveket fog felhozni: ez menni fog, hiszen a tudást a BTK-n nem öt hanem nyolc év alatt szívta magába! 

 

Érdekes. A Jobbik az ilyenféle élősködés ellen miért nem akar tenni semmit?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr782395231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atoszbá · http://rogbixv.blog.nepsport.hu/ 2010.10.27. 10:59:14

"a tudást a BTK-n nem öt hanem nyolc év alatt szívta magába!"

priceless (Y) :)

Robert McKefir 2010.10.28. 09:54:11

@atoszbá: A tudásvágy motiválta nyilván... :D
süti beállítások módosítása