Butters születésnapjára
2010. szeptember 11. írta: Robert McKefir

Butters születésnapjára

Az Á.L.L.A.T. 2000 című részből kiderül, hogy ma van Leopold Butters Stoch születésnapja, nemrégiben pedig azt is, hogy a mai nap az arab-magyar barátság napja? Mióta? Mióta a Jobbik erre a napra tette! Néha tényleg nem tudom, hogy direkt csinálják-e vagy tényleg MSZP szintű az önmeghasonlás, és fejvesztett hülyeségcsinálás.

Talán, ha június negyedikén lenne a román-francia vagy a szláv-román barátság napja, vajon akkor mit mondanának?

Nem akarok most mindenféle konspirációkról beszélni, meg felidézni az eseményeket (majd jövőre, talán), de annyi bizonyos, hogy az USA sokat nyert és vesztett ezzel a terrorcselekménnyel: vesztett, mert a katonai és pénzügyi központja (utóbbinak egy darabja "csak") súlyos sérülést szenvedett, valamint az 1812-es háború óta idegenkezű támadás nem volt az Egyesült Államok területén, így az Amerika sérthetetlenségéről szóló mítosz elkezdett foszladozni, és ezzel közvetve hozzájárult ahhoz, hogy a jelenlegi világelső elinduljon a zenitről lefelé. A pusztítás, és az áldozatokon túl nyert is: a patriotizmus újra megjelent: fogytak a zászlók és a genderkedés korszakában újra megjelent az a mondat, hogy "amerikai vagyok". Volt mostmár mire fogni a hadi kiadásokat, és lehetett új feladatot találni a kissé identitászavaros NATO-nak is (kilenc évig a szovjetek után nem sok mindent csináltak). De talán sikerült egy új ellenséget is találni: a trubános, szakállas, AK-s, elszánt fundamentalistát (persze próbálják beadni, hogy nem minden arab és muzulmán ilyen, de egy oklahomai paraszt nem hinném, hogy különbséget tud tenni két iráni: Rushdie és Ahmedinedzsád között: valójában nem arabok, de muzulmánok, tehát terroristák pont): ezzel megintcsak közelebb kerültek egymáshoz az amerikaiak.

Na jó, azóta persze sok huncut dolog kiderült: nem voltak vegyifegyverek Irakban, bin Laden még mindig majmot csinál az egész afganisztáni kontingensből (már ha egyáltalán ott van még), Szaddámot pedig 150 kurd elgázosításáért is kivégezték (a szomszédos Törökországban ismerve a törökök vérmérsékletét, biztosan több kurd halt meg, csak a törökök a NATO tagjai...). Ezekkel a rosszul sikerült akciókkal az USA az évtized végére eljutott oda, hogy nagyon sokan már az utódját keresik a világ élére, azonban még nincs nagyon biztos jelölt.

A borzalmas pusztítás persze azt is nyilvánvalóvá tette, hogy az irregurális hadviselés új formája bárhol megjelenhet, nem csak valahol a Közel-Keleten, és nem csak 50-100 ember lesz a halálos áldozat: azonban a terroristákat nem lehet csak úgy egyszerűen lefülelni, maximum úgy, ha valamiféle régi ÁVH-s módszerekhez nyúlunk - de a szabad világban ma már ki akar ilyet csinálni? Így marad az ujjal mutogatás, a fölöslegesnek tűnő előkészületek valamint az esemény megtörténte utáni sajnálkozás és magyarázkodás.

Vajon a mai ajkai rendezvényen megemlékeznek erről a csapásról? Vagy ezt is az álkeresztényzsidógalíciánerkarvalycionistaszabadkőművesösszeesküvő vezetők nyakába varrják? Biztosan sokan reagáltak arra, hogy nem kéne ezt a programot pont ma csinálni. Erre voltak válaszok: na és, a holokauszthoz mi közünk? Durva dolog, de akkor a Jobbik minek hord szimpátiából palesztin kendőt, mikor semmi közük nincs hozzájuk? Elég bajuk van szegényeknek nélkülük is, nem hogy még a korábbi melegvédő Morvai Krisztikeeee nagy szavakkal buzdítsa őket a zsidók ellen. Persze, ismerjük meg az arabokat, mivel tényleg sok mindent köszönhetünk neki, és nem csak mi magyarok, hanem az egész világ, de talán nem a mai nap a legjobb, hogy ilyen rendezvényre sor kerüljön, ilyenkor egy kicsit mindenki véres rongyként tekint az arabokra, valamint pláne nem egy masszívan bevándorlásellenes és xenofób párt szervezésében, akik Dahler Pierre-t mindenfélének elhordták (a Fideszes képviselő ugyebár libanoni származású).

 

Amúgy ma kelt át 1848-ban Jellasics horvát bán a Dráván, és puccsolta meg Allendét Pinochet tábornok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr752288884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása