Kismoszkva a parlamentben :)
2010. július 23. írta: BéKu

Kismoszkva a parlamentben :)

Csütörtökön elfogadták a médiatörvényt. Illúzióm nem volt a döntést illetően, de azért mégis illik róla pár sorban megemlékezni. Azért csak pár sorban, mert az egészet nem ismerem pontról pontra - hozzáteszem nehéz is lenne, mikor tegnap a végszavazás előtt pár órával nyomtak oda hozzá még egy 42 oldalas módosítást.

A törvény általános vitája egyébként szerdán volt. Kb. két-három tucatnyi képviselő ha lézengett az Országházban, azok többsége is ellenzéki volt... A kormánypárti honatyáknak láthatóan volt fontosabb dolga is. *

Mindenestre volt, aki komolyan vette a dolgát, mint például a jobbikos Novák Előd, vagy az LMP-s Vágó Gábor. Utóbbi többször felhívta a figyelmet az internetszabályozás hülyeségeire, meg azokra, hogy mennyire anakronisztikus az egész elképzelés, mennyire nem tisztáz bizonyos kérdéseket.

Beszélt Wikipédiáról, blogokról, twitterről, tumblrről, facebookról. Kíváncsi vagyok, hogy a kormánypárti képviselők ezeknek a mivoltával, illetőleg működésével mennyire vannak tisztában? Tudják egyáltalán, hogy miről szavaztak?

No mindegy. A puding próbája az evés - hogy egy ilyen közhellyel éljek.

Viszont! Elkönyvelhet a blog egy történelmi eseményt: elhangzott a neve a parlamentben! A szerdai vitában Vágó Gábor sajátos stílusú és tartalmú felszólalásainak egyikében ugyanis megemlítette a Kismoszkvát :-))

 

* Mint ahogy a végszavazás során is. Az ellenzék ugyanis szívesen vitázott volna az új pontokról, többen fel is szólaltak, de a kormánypártiak nagyon szerettek volna már dönteni a vita helyett, és többször hangot is adtak ebbéli igényüknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr172167554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása