Do toho Saláta!
2010. június 02. írta: Robert McKefir

Do toho Saláta!

Lesz magyar játékos a világbajnokságon! Sajnos, a 10 millió szövetségi kapitány országa ("Hát bazmeg Qman menjen az anyjába, Ferenczi-Németh csatárduót előre") - vagyis mi nem tudtunk kijutni dél-afrikai világbajnokságra, ellenben északi szomszédaink, az örök puskaporos hordó (nem, most nem írok Pán Slota és Fico félelmeiről) ott lesznek. Saláta Kornél, az SK Slovan Bratislava játékosával az nso készített egy interjút (a Slovan is, igaz, ott nem kérdezték, hogy mit szóltak a sikerhez a szülőfalujában). Saláta sikerét mutatja az is, hogy a szlovák válogatottba igen kevesen fértek be a szlovák bajnokságból.

Sokan örülnek a hírnek:

 

  • Bobogoal

    Legalább a szlovákok kijutottak, mi meg csak hőbörgünk, hogy " mocskos szlovákok, nincsen hazátok"....kb. ennyit tudunk. Amúgy sok sikert a srácnak, legalább a szlovák szövetségi kapitány bizonyította, hogy nem az emberek utálják egymást, hanem a politika szítja a feszültséget a két nép között.

 

 

  • dinamozagreb

    A srác nem járatja a száját, hanem focizik... Sok nagy-, és mélymagyar meg osztja az észt... és persze mindig kell az ellenségkép... a törököket miért nem emlegetitek????

 

De persze van pár elégedetlenkedő is a kommentelők között:

 

  • Lasant

    Csak annyit mondanék, hogy Saláta Kornél az SK Slovan csapatának tagja. Ez mindent elmond. Attól, mert magyar a neve, még nem jelent semmit! Mennyi, de mennyi hejslovak van Borbély meg Nagy vezetéknévvel, aki ordítja a halál a magyarokra rigmust... A nemzetiség nem a néven múlik, én soha, de soha nem lennék képes se a Slovan, se a Nagyszombat csapatát erősíteni. Inkább kétkezi munka, mint olyan csapatnak legyek a tagja, mely a szlovák nacionalizmus példaképe.

ugyanő megint (közben helyreutasították):

 

  • Lasant

    Nem vagyok focista, de szerencsére diplomás emberként nem kell kétkezi munkában megfeszülnöm. Ennek ellenére soha semmilyen pozíciót nem lennék hajlandó elvállalni egyik csapatnál sem magyar emberként, minden mérkőzésén a csapatok szurkolói és játékosai kimutatják mélységes gyűlöletüket a magyar nép iránt. Látom nagyon nem vagy képben...ajánlok egy Slovan-DAC mérkőzést élőben, lehetőleg Pozsonyban. Utána talán megkérdezném tőled újra, magyarként te játszanál-e ebben a csapatban...

Lasant nyilván felvidéki, természetesen szomorú az ottani helyzet, amin változtatni kell (és lesz is talán valami ezügyben) - azonban arról talán mindenki megfeledkezik, hogy a Hungarica és a Romantikus Erőszak is fellépett volna az ominózus DAC-Slovan meccs előtt. Nyilván volt is rendőri biztosítás, amelynek szomorú vége lett. Azonban van egy mondás: Ha Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak: ez nem csak a tömegesen érkező bevándorlóra igaz, akikből Berlinben, Londonban egyre több van, és nem akarnak asszimilálódni, hanem azokra a kardcsörtető honditársainkra  is, akik a B Középben szidják a másikat, ahelyett, hogy a saját csapatnak szurkolnának. Tehát, a Slovan stadionjában nem célszerű szidni a szlovákokat, és az Albertben sem a magyarokat. Talán a fradisták erről tudnának mesélni...

Sajnos azonban Lasant-hez nagyon sok hasonló ember él Magyarországon is, akik ilyen esetekben előszedik a "nemzetiség nem a néven múlik" dumát. Csak egy kis információ nekik, a Fradi pont ma igazolta le Rodenbüchert az MTK-tól. Nem mondom, hogy a fiatalember zsidó lenne (név alapján ofkóz), de pár fradistának most magába kellene nézni, hogy a FTC vajon tényleg "magyar" csapat-e vagy kiérdemlik-e már a zsidócsapat nevet?

 

Mindenesetre gratulálok Saláta Kornélnak, illetve a magyar játékvezetői négyesnek, akik ott lehetnek a világbajnokságon, és a Slovan játékosának még annyit üzennék: legyen a szlovák válogatott legjobbja: ne gyűlölködéssel, hanem teljesítménnyel mutassuk meg, hogy igenis, nem csak egy úgynevezett "lovas bohóc" népe vagyunk, hanem az a nép , amelynek országában igaz gyakran előfordult, hogy bizonyos népek elnyomásban részesültek, viszont ezer évig védte például a szlovákokat és őseiket az ellenségtől és kenyeret adott a kezükbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr82050526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása