Sólyom for president!
2010. május 06. írta: BéKu

Sólyom for president!

Egyre nehezebb helyzetbe kerül a Fidesz, amennyiben valóban le akarja cserélni Sólyom Lászlót. Az a fajta össznépi mozgalom, ami a jelenlegi köztársasági elnök újrázásáért elindult, szvsz példanélküli a magyar demokrácia történetében. Olyan, egyébként a Fideszhez köthető emberek állnak ki a jelenlegi államfő mellett, mint Fábry Sándor vagy éppen Makovecz Imre. De mellette foglal állást Gulyás József, az SZDSZ egyik legkorrektebb arca, de már a komplett LMP is letette a voksát Sólyom mellett egy közelményben. (Ez mondjuk nem meglepő. Az LMP a Védegyletből nőtte ki magát, és a Védegylet nyomatta Sólyomot, ami mellé odaállt a Fidesz 2005-ben)

Egyszónak is száz a vége (sic!), töménytelen mennyiségű jobboldali, mondhatni Fidesz-közeli közéleti szereplő állt Sólyom mellé, (például Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere is) most pedig a KOMPLETT Heti Válasz szerkesztőség is letette a voksát Sólyom mellett. Orbánéknak tehát nem lesz könnyű dolguk, ha mégis le akarják váltani őt. Pont a sajátjaik fognak a leginkább ellenkezni egy ilyen döntés után. Érdekes lesz, hogy végül hogy döntenek a kérdésben.

Mindenesetre már többen észrevették, és leírták, hogy valami megváltozott a sajtóban is. A ún. jobboldaliban is. Szóvátették Pintér elszólását, Orbán máris reagált, és helyreigazította a belügyminiszter-jelöltet. Sólyom esetében is ez történik. És ez JÓ! Nagyon jó!

Egy adott hatalommal ugyanis nem akkor tesz jót a sajtó, ha elhallgatja a hibáit, hanem azzal, hogyha felhívja rá a figyelmet. Ha terelgeti a jobb irányba. Reméljük a jobbos sajtó ebben is változtat az elmúlt évekhez képest, és nem csak egy rövd fellálngolásról van szó.

Egyébként én is Sólyom László mellett vagyok. Ő már bizonyított, megérdemli, hogy újrázhasson!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr321978537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Keltafan 2010.05.06. 12:18:36

Kezd újraéledni a civil társadalom... :-)
(Ez lesz az igazi kontrollja a következő kormánynak, nem pedig a szélsőséges ellenzéki pártok.)

:-D

BéKu 2010.05.06. 13:26:41

@Keltafan: Igen. A kérdés az, hogy a kormány hagyja-e majd őket élni. Az előző egyértelműen nem hagyta kibontakozni a civil társadalmat. Ha ez most megváltozik, az is nagyon pozitív lesz.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.06. 18:49:37

@BéKa: Hááát, ha ezek eddig nem hagyták, akkor Viki meg végképp nem szeretné...

BéKu 2010.05.06. 19:55:16

@mefisto: A jelenlegi állapot átmeneti!

BéKu 2010.05.06. 20:01:57

@Boli: Én nem ítélkeznék előre. Majd az idő eldönti, hogy igen, vagy nem.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2010.05.06. 20:05:44

@BéKa: Ebben egyetértünk! Térjünk rá vissza 1 év mulva... Remélem jó irányba fognak menni a dolgok!

BéKu 2010.05.06. 20:36:22

@Boli: Bízzunk benne, mást úgyse tehetünk. Mindenkinek az lenne a jó, ha jó irányba mennének.

bukovics 2010.05.08. 13:19:19

Schiffer András elég sokat beszél ebben a 2009. májusi interjúmban arról, hogyan lett Sólyom László a Fidesz államfőjelöltje:

"Amikor mi 2005. februárjában elindítottuk ezt az akciót, akkor pontosan tudtuk a magyar alkotmányos konstellációból fakadóan, hogy Sólyomnak akkor van esélye, hogyha valamelyik parlamenti pártot az ő jelölése mögé tudjuk állítani. 2005. január-februárjában mi komolyan féltünk attól - és erre is lehet mondani utólag, hogy naivitás volt -, hogy Gyurcsány Ferenc le fogja nyúlni az ötletünket, amitől mondjuk nem lenne kevésbé ciki, hogy az MSZP karolta volna fel Sólyom Lászlót, de hát a Fidesz tette. Ők ülnek bent a parlamentben, ők tudják megválasztani, pont. Én azt gondolom, hogy a Fideszné l nem is a mi lobbizásunk eredményezte Sólyom jelölését, hanem az, hogy - túl azon, hogy milyen taktikázások mentek a párt vezérkarában - a párt középgarnitúrájában és értelmiségi holdudvarában nagyon sokan határozottan kiálltak a mi kezdeményezésünk után Sólyom személye mellett."

alternativa.blog.hu/2009/05/28/schiffer_andras_ennek_az_orszagnak_ha_valamire_szuksege_van_az_az_idealizmus
süti beállítások módosítása