Helyzetjelentés és beszámoló
2010. április 18. írta: Robert McKefir

Helyzetjelentés és beszámoló

Az utóbbi időben kicsit el voltam tűnve, ez főleg személyes okok miatt volt (anyagiak, temetés), de most úgy néz ki, hogy nagyjából minden elrendeződik (kivéve az előbbit). BéKa panaszkodott, hogy sokat foglalkozik az elempével, és már régen is írtam, szóval legyek oly jó, hogy írok valamit. Íme. De, ha már ennyi itt az elempé, akkor én is bővítem az elempés bejegyzések számát: LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP  LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP LMP

Na, azt hiszem ennyi kellett :)

Tegnap jelen voltam Péterfy Bori koncertjén a Józsiban (na persze magamtól nem mentem volna el rá, az fix;)) - amely szerintem egész jól sült el. A színész és énekesnő már járt korábban Salgótarjánban még az Amorf Ördögökkel, amit tegnap szóvá is tett, valamint van ennek nyoma a neten is.

Nyilván Tarjáni Tavasz; ugye akkor sörsátor, dixie, rally stb stb. Így az ehhez szokott közönség szerintem kicsit értetlenkedve nézte azt a nagy üres teret a színpad és a hangmérnökpult között. Magyarán mondva, vagy hátul a büfénél tobzódott mindenki, vagy oldalt a padsoron. A közönségnek nem csak ilyen része volt azonban, sok fiatal (tényleg sokan voltak - számomra meglepően, az meg méginkább meglepett, hogy 75%-uk nő volt! - persze ez utóbbi nem baj;)), akik nem csak nézelődni jöttek ide, így pár bátor előremerészkedő után mentek a többiek is, azonban valószínűleg még nem elegen, ezt PB szóvá is tette: két-három szám után már viszont nem hivatkozott ilyesmire: sőt, szerintem kezdte magát egyre jobban érezni (ez köszönhető volt annak is, hogy páran agancsoskólával kínálták, amelyet nem utasított vissza). Volt meglepetés is, no persze nem tervezett: egyszer csak a színpad áramellátása egy tompa puffanással megadta magát, kis szünet adódott, ami alatt sokan a büfé felé vették az irányt, mások visszatapsolták a zenekart (akik kb. ekkor jártak a koncert közepénél), megint mások egyéb dolgokkal ütötték el az idejüket.

Nyilván a legismertebb számuk nélkül nem lehetett megtartani a fellépést: nem mondom hogy megőrült a tömeg, de hogy jobban lökdöstek közben hátulról azt nem tagadom. Viszont pár szót a hangosításról: nem tudom ki volt a hangmérnök, de legközelebb nyugodtan engedheti a gitárt, mert semmit nem lehetett belőle hallani: egy (ritka) gitárszóló közepén kezdtük el hallani, hogy pontosan most mi is történik. A koncert után meg nyilván autogrammozás, fényképezkedés: azt kell hogy mondjam, hogy PB igencsak jól tartja magát, sőt 41 évesen is fel mer lépni ilyen ruhában (és jól áll neki;)) - szóval hölgyeim, követendő a példa :)

Nagy hirtelenjében ennyi jutott eszembe a tegnapiról. Nem vagyok oda a PBLB zenéjéért, azt viszont elismerem, hogy végre sikerült valami épkézláb zenekart hívni Tarjánba (na ja, jön még a PASO meg a Budapest bár is - őket sem szeretem, de tessék menni rájuk) és nem csak Pataky Atilla meg az Irigy Hónaljmirigy haknizik végre a Vidám Vásáron playbackről, és végül: remélem hogy Péterfy Borinak sikerült végre kellemes emlékeket is szereznie erről a városról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr731932218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.04.18. 19:27:30

A Kiscsillag kimaradt :D

Bori pedig kurva jó volt ;-))

A Tarjáni Tavasz programja pedig végre más jellegű zenekarokat is felvonultat, mint az eddig megszokottak :D

kiselefánt 2010.04.19. 10:50:14

Mikor és hol lesz a PASO koncert?
süti beállítások módosítása