Szép új világ
2010. január 27. írta: Robert McKefir

Szép új világ

Sokan reménykednek, hogy a JMM bejut a Parlamentbe, és az asztalra csap. Valahol én is reménykedek benne: egyrészt azért, mert igenis vannak olyan kérdések, amelyekről beszélni kell, másrésztről azért, hogy a következő országgyűlési választásokra már lejárassák magukat. Persze most lehet mondogatni, hogy ők nem demagógok, meg  nagyon nemzetiek stb. Utóbbi még igaz is lehet, de a volt ELTE-BTK HÖK-ös utódszervezetben bizony vannak olyan emberek, akik nem biztos, hogy csak a nemzet épüléséért kezdtek politizálni (naná, fiatal pályakezdő bölcsészek ohne pénz, nyilván valahogyan szeretnének megélni): vajon mi lesz, ha a pártvezető, az egy gyermekes családapa belefeledkezik a pozíciókba, és megadatik neki, hogy (nagybetűs) politikussá válljon? Ha bekerül a  parlamentbe és olyan lesz, mint azok, akiket eddig oly nagyon gyűlölt? Vajon visszalép majd és újra "nem politikusként" tevékenykedik? Kétlem. Pozícióhalmozás is csak addig téma, amíg nem róluk van szó. Úgy könnyű valami ellen érvelni, ha az minket nem érint.

Vagy itt van Szávay István, aki a keceli körzetben küzd a szavazatokért, tavaly leköszönt ELTE-BTK HÖK elnökről van szó: végre befejezte az egyetemet; le is mondott a tisztségeiről, azt meg kell hagyni. De nézzük ezt az olvasói levelet a Népszabadság Online-on! Nyilván a radikális jobboldalban igaza van: sokan vannak radikálisok (jobb-bal), de már csak saját tapasztalataim alapján is tudom állítani, hogy vannak liberális és konzervatív gondolkodású fiatalok is. Viszont ahogy az olvasható a levél alatti idézetben, már Jobbik elnökségi tagként és HÖK elnökként tisztelgett egy időben, amelyet igyekszik megcáfolni. Hogy is van ez? 2003-ban már a párt soltvadkerti elnöke volt: (2001-ben kezdte az egyetemet) később HÖK elnök is lett (jó itt most lápos talajra tévedtem: nem tudom, hogy történt-e lemondás a soltvadkerti elnökségről, amikor is Szávayból HÖK elnök lett).

Viszont a következő példa megállja a helyét: Szávay István tavalyig nemcsak HÖK elnök volt, hanem az egyetemi Rákóczi Szövetség (őket nem bántani!) szervezetének is a vezetője volt márciusig. Szóval, a Jobbiknak szerencséje van azzal, hogy tagjai még nem kompromittálódtak, de ez nagyon nagy valószínűséggel változni fog: "a dafke, azért se leszek bizottsági tag" dolgot félre kéne tenni, nem hinném, hogy ez a jövőben, április után így lesz majd (ha mégis, akkor meg lehet követni, és akkor meghívom a Pártelnök Urat egy sörre legalább - tényleg). Kíváncsi lennék arra azonban, hogy az első "elhajlás" után (igen, a Jobbikosok is emberek! - még ha sokan másnak is titulálják őket) a kuruc mit fog róluk írni...

Hasonló írás: A Jobbik és a fiatal történészek

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr201706678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.02.03. 09:33:32

Budaházy témában megtörtént az első "jobbikos elhajlás", a zsurucinfó ki is akadt rendesen, és neki esett a Jobbiknak!
süti beállítások módosítása