Salgótarján, február, 13
2010. január 25. írta: Robert McKefir

Salgótarján, február, 13

Kicsit felélénkítendő a "kultúra rovatot" csapok egy kis hírverést (bár nem tudok ajánlót írni :p) a február második szombatjára tervezett "stécés" koncertnek: ezúttal Tarjánba (dobpergés) a Blind Myself fog ellátogatni!

Az immár tizenöt éve létező zenekar (a születésnapi koncertjük most volt; sajnos nem tudtam rajta részt venni) következő fellépésére a megyeszékhelyen kerül sor. Legutolsó lemezüket tavaly adták ki (a lemezbemutatón ott voltam viszont), melyen magyar nyelvű számok hallhatóak: eddig csak angol szövegű zenéket szereztek: a zenekar frontembere Tóth Gergő már tavaly nyilatkozott a leendő lemez dalszövegeiről. Az igazat megvallva 15 év nagy idő: tagok jöttek-mentek, de az énekes biztos maradt. jót tett-e az együttesnek a Budapest, 7 fok, eső? Szerintem igen. Vannak olyanok, akik visszasírják a régebbi lemezek hangulatát, zenéjét, meg az underground feelinget.

Nos igen: a Blind Myself már nem underground: ezt a státuszt kinőtte: azonban a fővonalba kerülés szerintem nem jelent (még) minőségi romlást: a Pomogácsok szerintem üti a Judgement 2021 szintjét. Mindesetre tény, hogy a szövegek jók: látszik rajtuk az IHM-es behatás - persze nem annyira zsigerelős-költőiek, mint a WMD dalai (érdemes lenne olvasgatni őket; van tartalmuk, nem úgy, mint az agyonjátszott mr2-es zenéknek...)

Szóval, itt lesz ez a koncert a Stécében: szokásos dolgokkal együtt: nagyon kicsit rossz hangosítás, szűk hely, meg persze a sok szórakozásre éhes emberrel. A helyből adódóan nem hinném, hogy pénztárcagyilkos estéről lesz majd szó, sem belépő sem fogyasztanivaló tekintetében. Ha netán tíznél tovább tartana, szerintem maradjanak a vidékiek is, nem bánják majd meg ;)

Nyilván ez a koncert persze azoknak való, akik ismerik a zenekart, és szeretik is, de mindenesetre, aki egy kis zúzásra kíváncsi, nyugodtan látogassa meg a rendezvényt (később talán rájönnek arra is, hogy csak egy IHM nevű zenekar van Magyarországon).

 

A végére egy kis ízelítő! Először a legismertebb:

 

És még egy 2006-ból:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr621701395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása