Leszámolás Kis Moszkvában!
2010. szeptember 21. írta: Robert McKefir

Leszámolás Kis Moszkvában!

Nem kell a cím alapján valamiféle zs kategóriás akció-szerű-verekszős-kínais filmre gondolni, csupán arra, hogy nemcsak a fővárosban vannak csendrendeletek, helybezárások, hanem Tarjánban is! Történt, hogy nemrégiben kötelezték az Arany János út végén található Kurta Kocsmát, sokkal ismertebb nevén a Tallérost, hogy este tízkor zárjon be, mivel a pénteki-szombati zajongás zavarja a környéken élőket, vagyis az egyik szomszédot, aki eleinte - a látogatók elmondása alapján - különféle módszereket eszelt ki, hogyha már neki nincs jó estéje, másnak se legyen. Aztán a hatóságokhoz fordult. És lőn, megszületett a rendelet. Korábban sokat jártam a Tallérba: főleg az olcsó sör, a literes korsó, na meg a társaság miatt. Igazából nem értem mit lehet elérni ezzel az intézkedéssel: tíz után a nem tarjáni vendégek úgyis elindulnak a buszhoz, ami 22:35-kor indul (sajnos távol van a Paraszttól a kocsma), másrészt maximum éjfélig szokott nyitva lenni a hely, mivel addigra már majdnem mindenki távozik valamerre. Az pedig, hogy a részeg fiatalok nem várják ki a wc-n a sorukat; hanem inkább alternatív megoldások után néznek, hangoskodnak, az továbbra is meg fog maradni: tíz előtt ugyanúgy lehet ezt csinálni, mint utána - és tegyük hozzá, ugyan olyan zavaró lehet egyesek számára, mint tíz óra után. Nyilván az embernek pihenésre is van szüksége, de aki kocsma mellett lakik az bizony gondolja végig, hogy előfordulhat, hogy egy fiatal társaságban fennhangon megy arról a témázás, hogy ki-kivel feküdt le a hétvégén. Na jó, szórakozási morál. Az angol ifjúság "bulizásához" képest az én legbrutálisabb berúgásaim is csak egy kis becsiccsentésnek hat. Persze azért oda kell figyelni, de mondja már ezt meg valaki a 16-18 (hát igen, azért a középiskolások aztán kiröhögik az underage törvényt) éves fiataloknak, hogy ha már iszik, akkor nem kell ennyi, a felétől is jó kedved lesz, meg attól is belédszáll a bátorság.

Na és a nagy meglepetés! Pár éve volt a Pécskő. Aztán megjelent mellette a Salgó (talán?), a Bányász helyén. Utóbbi nem bírta a versenyt, és mára megint csak egy üres Bányakaszinó álldogál az út mellett. Korábban már írtam róla, hogy a Stécét sajnos bezárták (még mindig nem tudom, hogy hol lesznek koncertek:S) - ámde most a helyén megnyílt a Dejavu, ahová a Pécskőből a heringparti átköltözött. Péntek este a Pécskő kongott az ürességtől, ahol korábban egy sörért is sokat kellett várni. Na jó, nem hinném, hogy a Pécskőnek vége lesz. Csak kicsit agyatlan ez a megoldás. Mintha a másik réten több lenne a fű, és odacsődül mindenki: remélem idővel feleződik a létszám, és mind a két helyen elfogadható mennyiségű szórakozni vágyó lesz, így Tarjánnak lehet KETTŐ darab jól működő szórakozóhelye.

És mi lesz a többiekkel? Koncertek mostanság a Józsiban vannak. Jó, hát nyilván fasza, hogy a PBLB meg a Kiscsillag eljött, de azért nem csak alteresek vannak a megyeszékhelyen/környékén. Régen a Stécében voltak jó kis koncertek és darenbéééz partik is, ahol szintén egész sokan voltak, pláne akkor még a Kakukk is működött, ahol a tarpunk együttesek mellett azért színvonalasabbak is adtak műsort. Nem mindenki van ugyanis oda David Guettáért, a mostanság divatból feltuningolt jazz-zenékért (az In the Mood-ot mikor szedik elő vajon?) vagy a nem annyira színvonalas tuc-tucért. Velük mi lesz? Sok fogyasztó lesz így távol, mert inkább telken vagy odahaza isznak, buliznak a saját zenéikre. Kellene egy hely, ahová bemehetnek: nem kell folyamatosan ugyanazt a stílust játszani: rotációban lehetne hetente más - de vajon ki valósítaná ezt meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr262312918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása