Mi újság a Tarjáni Városlakó folyóirattal?
2010. augusztus 04. írta: BéKu

Mi újság a Tarjáni Városlakó folyóirattal?

A közelmúlt szvsz legjobb salgótarjáni érdekeltségű folyóirata volt a Tarjáni Városlakó. Jó magam is nagyon kedveltem, tavaly szeptemberben egy - a salgótarjáni SZDSZ megszűnéséről szóló - posztomban így írtam róla: "Amúgy ha már Liberális Salgótarján meg társai. A tarjáni SZDSZ-nek valóban voltak pozitív kezdeményezései. Ilyen volt például a Tarjáni Városlakó nevű kultúrális-közéleti folyóirat, ami speciel nekem igenis elnyerte a tetszésemet. Két példányt materiális valójában őrzök, a többi pedig pdf. formátumban pihen a számítógépemen. Amúgy a www.varoslako.extra.hu oldalról letölthetők. A neten 10 rész van fent, nem tudom miért nem jelent meg több. Vagy volt 2009-ben is, csak a netre nem került fel? Nem tudom.

Mindenesetre az a kiadvány tényleg pótolt egyfajta űrt, hiszen abszolút politika mentes volt, ugyanakkor egy csomó olyan dologról szólt, amiről máshol nem olvasni, vagy ha mégis, akkor sem ilyen részletességgel. Jó újság volt, nem tudom mi lett vele."

Úgy tűnik, nem csak engem, hanem még sokakat érdekelt, hogy vajon mi lett vele, miért nem jelenik már meg jó ideje ez a valóban nívós kiadvány. A kérdésre a választ tegnap tudhattuk meg Ercsényi Ferenctől a Facebookon.

"Az utóbbi napokban többen is kérdeztétek, hogy miért szünt meg a TARJÁNI VÁROSLAKÓ című, a város kulturális értékeit bemutató folyóirat. Nos nem szünt meg, csak szünetel, várja a jobb időket.
Miért szünetel?
A lapot mindenki ingyen csinálta, csak a nyomdaköltséget kellett fizetni. Ez volt cirka évi 2 millió forint. A lap...ot támogatta egy nagy pesti reklámcég és a Szabó Miklós Alapítvány. Salgótarján fideszes polgármestere évi 600 ezer forinttal támogatott bennünket.
Ennek fejében a város szállodái 400 példányt kaptak a lapból, amit ingyen adhattak a vendégeiknek. Ezt mi városmarketingnek gondoltuk.
A pm. Asszony azonban mást gondolt, és úgy döntött, hogy nincs erre pénz. Hogy mi mindenre van és volt, az egy másik történet, netán rémregény.
Ezek után én nem mehettem oda a pesti barátaimhoz támogatásért, hiszen leégett volna az arcom.
Kibekkeljük tehát a jobb időket!
" - írta a Tarjáni Városlakó alapítója, Ercsényi Ferenc a Facebookon tegnap.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr22198156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása