Orange Country
2010. április 26. írta: Robert McKefir

Orange Country

Megtörtént. A FIDESZ megszerezte a kétharmadot: ezúton is gratulálok nekik. Nem lesz egyszerű dolguk (mert ha valamit elbasznak, csak rájuk fog mutogatni 4 év múlva mindenki) - de hatalmas az esélyük arra, hogy valami változzon, például az Alkotmány, ami már kissé idejétmúlt, és jó 60 éves.

Még éjfélkor az általam nem kedvelt index azonban a következő kezdőképernyővel fogadott:

 

Nyilván nem egyszerű megfejteni a fönt látható rizsporos paróka alá rejtezett, szemmel láthatóan tökkelütött fiatalember enigmáját, hogy miként kapcsolódik a FIDESZ kétharmadához. Aki nem ismeri fel ezt az angol színészt, az azonnal törölje le a torrenten letöltött összes Dr. House részt, és az AXN-ről is kapcsoljon el, ha netán éppen menne. Persze, így még mindig nem vagyunk közelebb a megoldáshoz. Hugh Laurie első igazán nagy szerepe ez volt: eljátszani a tökhülye György herceget a Fekete Vipera harmadik évadában. György egy teljesen alkalmatlan ember, bármilyen feladatról is van szó: saját nadrágját sem képes felvenni, ha nincs mögötte inasa Fekete Vipera, aki minden áron meg akar gazdagodni, és hírnevet akar szerezni (több-kevesebb sikerrel). Tudom, hogy a poén magyarázása a legrosszabb, de ez egy egészen jó ötlet: ugyanis György herceggel nem lehet mit csinálni, király lesz hamarosan, sőt, beteg apja helyett már régens, és próbál is király lenni: hiába hülye, mégis eljár a különféle bálokba (amelyről Viperának megvan a maga véleménye...) - nyilván a sokféle háromnevű indexes újságírók (László István Kelemen, Lovász Imre Koffer, stb. - akik vagy menőek, vagy nem) nem szimpatizálnak a kétharmaddal (féltik a demokráciájukat - menő); viszont jó poénnak tartották, hogy párhuzamot vonjanak a Fekete Vipera és a FIDESZ győzelme között. Teljesen jó ötlet, és aki felismeri a párhuzamot, az vagy hangosan szidja a háromnevű újságírókat (kirekesztőek - nem menő) vagy hangosan röhög (én az utóbbi voltam). Végül is, lehet György a FIDESZ: uralkodik, közben lehet nem tud mégsem egy épkézláb döntést hozni. A Jobbik pedig lehetne Fekete Vipera: még a butleri és a gárdás egyenruha fekete színe is egyezik: törtetőek, sikerre éhesek, és bizony nyúlhatnak nem épp megengedett eszközökhöz. Viszont akkor az MSZP már csak Baldrick lehet...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr921952377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása