"Mindenkinek lehetnek rossz napjai"
2010. április 22. írta: Robert McKefir

"Mindenkinek lehetnek rossz napjai"

Ma született 130 éve a nagy tanító: Vlagyimir Iljics Lenin. Azért kezdem ezzel, mert a tegnapi Házmesterre kíváncsi nézősereg biztosan emlékszik még erre a szép dátumra, amikor a Szabad Nép félóra helyett Lenin közgazdasági klasszikusait kellett olvasni az Acélgyárban.

Szabad-e még hinni az MSZP-nek?

NEM!!

Te atya ég, miket beszélt ez itt. Horn Gyulának (a százas viccre remélem még mindenki emlékszik) nem volt túlhatalma, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem. Ő megint csak a demokráciát, és a törvényes rendet védte (persze, mint '56-ban): furcsa, de Tisza Kálmán és István idején is úgymond "túlhatalom" volt a parlamentben. Történt ellene valami? Alig - maximum az obstrukciókkal. Ment előre mégis az ország? Ment. (jó, tudom, hogy nem egyszerű ennyire a helyzet, de most sarkítva).

De úgy látom felejtenek is emeszpééknél: talán mindenkinek kellene szedni a Cavintont (tessék feliratni receptre, nemcsak Ildi néninek, hanem az összes szavazójuknak): 15-20 éves hatalom (khm, MDP-MSZMP), máris megszegett adócsökkentési ígéret ("GÁZ-ÁR-EMELÉS"), voksturizmus (kékcédulák).

Kíváncsi lennék, hogy tíz év múlva lesz-e még valamilyen formában MSZP. Mert újítani így nem nagyon fognak: a szokásos narancsveszélyes szöveggel már az egyre inkább kihalókat fogják csak megszólítani. Lehetséges, hogy egy új baloldali pártra lenne szükség. De nem velük. Egyikőjük se legyen benne, ha jót akarnak: az LMP-t sem tudták ocsmány módszerekkel magukhoz ragasztani.

Nyuggerek szavaznak az MSZP-re? Igen, ők. Nem nyugdíjasok - nem egyszerű persze a helyzet, azt tudom. De a fiatalok alig kapnak támogatást, ellenben nyugdíjemelés minden szinten. Így bizony fogyni fog a magyar, méghozzá egyre jobban. Meg kell tanulnunk kicsit önállóbbaknak lenni, mert állambácsi nem mindig fog mögöttünk állni - ez nehéz lesz, de talán az új nemzedék már megérti, de ezek a kerekesszatyros-hajnalbanpiacrajárós-lilahajú-buszonrögtönleülő idősek nem.

Ez az MSZP-re is igaz. A pártállam volt, és szerencsére egyre jobban idősödő apparátcsikjaival nem lehet demokratikus ellenzéket kreálni: kitolták most maguk elé Házmestert és kész: szegény gyerek meg lehet hozzájuk fog öregedni...

Na én ezt se bánnám, csak legyen meg a kétharmad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr781943304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.04.22. 21:49:13

Lassan mondom, hogy mindenki megértse :)
N E M L E S Z I D É N A D Ó C S Ö K E N T É S ! :)

BéKu 2010.04.22. 22:00:56

@galagonya: Kövér egy fasz! :-))

Szerintem most már csak azért is alapon csökkentenek majd valamilyen adót valamilyen mértékben még az IDÉN :P
süti beállítások módosítása