Novohrad-Nógrád Geopark
2010. március 30. írta: BéKu

Novohrad-Nógrád Geopark

Hivatalosan is beválasztották a határokon átívelő Novohrad-Nógrád Geoparkot az UNESCO Geopark Hálózatába - Magyarországon (és Szlovákiában) egyedüliként. Nem kis dologról van szó - hiszen ez az első határokon átívelő geopark. Na majd részletesen írok róla, ha lesz rá időm! :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr51882637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fetso 2010.03.31. 13:21:13

Szia!

Ezt is lenyúlták a politikusok! Néhány ember szervezőmunkája van mögötte, most meg fürdenek benne a "vezetők". A filmet egyébként Drexler Szilárd készítette!

Üdv.: Fecó

BéKu 2010.03.31. 13:28:52

@fetso: Tudom, hogy ő csinálta a filmet. Azon pedig ne lepődj meg, hogy a vezetők fürdenek benne. Ez mindig így volt, és mindig így is lesz.

Ha egy cég sikeres, akkor is az igazgató veszi át az elismerést. Ugyanez igaz mindenre.

A sajttájon amúgy mindenkinek megköszönték, aki részt vett a munkában, a két PM-en kívül a Tardy János is futtatva volt.

Szóval értem a problémádat, de ebben nem tudok egyetérteni. Nyilván egy ilyen projekt nem tud működni politikusok nélkül. Mégis kinek kellett volna mondjuk egy ilyen sajttájon megszólalni, ha nem a térségek vezetőinek? :-))

galagonya 2010.04.14. 19:31:16

Hát nem írtál róluk.
Én viszont "szakmai" érdeklődésemet próbáltam kielégíteni, ezért rákerestem, hogy mit érdemes megnézni ebben a geoparkban.
Hát kicsit elszomorodtam. Négy webcímen is elérhető a "magyar" geopark.
novohrad-nograd-geopark.eu
nngeopark.eu
nogradgeopark.eu
nogradgeopark.hu

Tüköroldalak, de egyiknél sincs pl. elérhetőség, egyiknél se frissítik az angol, szlovák nyelvű oldalakat -itt a programok lenne a lényeges-
Nem foglalkozik, illetve csak a várakat /Somos, Ajnácskő, Fülek/ említi meg a határon túli érdekességek közül, de a Somoskőnél található tanösvény már kimarad.

Olyan félbehagyottnak tűnik. Plusz sehol sem található elérhetőség, email, telefon. Mellékesen a Bükki NP honlapján egy sor sincs a Geoparkról, talán nem érintettek benne?

Szlovák részről Fülek honlapján található a geoparkról. Kicsit szegényesebbnek tűnik, de tartalmában számomra gazdagabb, könnyebben meg lehet találni, hogy miért is érdemes elmenni egy faluba, mi található a geopark szlovákiai részén.

www.filakovo.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=99&lang=hu

Igaz, hogy az oldal csak szlovákul van, de az egyes helyszínekről szóló tájékoztató anyagok háromnyelvűek. Térkép melléklettel!

BéKu 2010.04.14. 19:46:11

@galagonya: Nem felejtettem el, csak egyszerűen nincs rá időm. Ezt majd akkor veszem elő, ha nem lesz más téma, végülis azok a fránya természeti képződmények ott állnak már pár százezer éve, a várak is többszáz éve, szóval nem szaladnak el.

Meg nem akarom összecsapni - ha már.

Most jelenleg a szakdogámmal szenvedek, még egy hetem van összedobni.
süti beállítások módosítása