Napi agyrém XIII.
2010. február 15. írta: Robert McKefir

Napi agyrém XIII.

Már volt szó a fészbúkról. Íme legyen szó újra róla! Pontosabban nem is róla, hanem egy rajongói csoportról, akik célul tűzték ki, hogy márpedig több rajongót szereznek egy ALMÁNAK (Malus Domestica), mint ORBÁN VIKTORNAK.

I. Viktor PR-esei vagy ő maga kitalálta, hogy a fészbuk tökéletes felület önmagunk népszerűsítésére. ez tényleg egy jó húzás volt, el kell ismerni. De Uram bocsá': mi ez a kezdeményezés? Semmi politika, ahogyan hirdetik.

Nyilván valaki megcsömörlött már ettől a sok sárdobálástól, köpködéstől, szájkaratétól stb., és inkább elfordult ettől (a többieknek ott az LMP, akik szerint lehet más a politika; sok sikert hozzá, de annyi sikerük lehet, mint Don Quijoténak a szélmalmokkal szemben). Nem is ezzel van itt a problémám. Az embernek kell, hogy legyen valamilyen véleménye arról, hogy miként is menjen tovább az ország, vagy ha erre csak vonogatja a vállát, legalább annyit mondjon, hogy szerinte milyen államban lenne jó élni. De teljesen elfordulni struccmódra beledugni a fejünket a homokba és kiabálni, hogy "nem akarom hallani, nem akarom hallani!!!" nem megoldás.

Az ilyenekre mondták az athéni görögök az ókorban, hogy idióták. Persze nem a mai pszichiátriai értelemben, hanem azokra értették ezt, akik elzárkóztak a politikától, és csak a saját dolgaikkal törődtek. Na jó. Nekik akkor semmi politika. De akkor az üzenőfalon miért van máris kint az Annoying Orange Youtube videósorozat egyik része, amiben az "idegesítő"  narancs az almával beszélget?

Van pár ismerősöm, aki belépett. Az egyikőjük bizony máris politikai célzattal lépett be: hamár Zázrivecz Gábor (rajongója a gyöngyösi fenegyereknek) nem lehet a legnépszerűbb, legalább I. Viktor süljön fel, hogy kikap egy almától! Míg mások a fejbedugós módszert vallják; persze néha lehet róluk valamilyen politikai témáról beszélgetni, de ha egyszer a cigánykérdést vetem fel előttük, akkor mindjárt mondják, hogy kirekesztő vagyok (hát na, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja), meg konzervatív, és inkább lennék toleráns stb stb - róluk elhiszem, hogy tényleg az apolitika miatt léptek be.

Mit mondhatnék összegzésképp? Talán azt, hogy lehet politika nélkül élni, igen, de a politika úgyis megtalál minket. ha más nem, legalább kényszerből nézzük már meg, hogy mi van a háza táján. A véleménytelenség pedig eléggé büdös dolog. Még a Free Tibetesek is képviselnek valamit, valami olyat, aminek kb annyi értelme van, mint ennek az almás dolognak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr111761852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéKu 2010.02.15. 22:46:36

Nevetséges ez az almás téma, de poénnak nem rossz. Attól, hogy "álarc" mögé bújt szocialisták ilyesformán akarnak Orbán elé kerülni, mert Mesterházynak esélye sincs vele szemben, még nem lesznek "menőbbek". :-))

De hát csinálják. Ennél sokkal jobbak azok az oldalak, mint az este nem bírok elaludni, reggel nem bírok felkelni, meg a többet tudok inni nálad, mert magyar vagyok stb stb stb. Jah meg a kedvencem, a metró lájn szrís téma például. :-))

Robert McKefir 2010.02.16. 00:31:33

@BéKa: szerintem ezt a Kétfarkú Kutya Párt jegyzi, apolitikusnak hirdetik magukat, noha szerintem csak pár jókedvű anarcho-liberális fiatalról van szó, akik szeretnek polgárt pukkasztani. Mindenesetre fordíthatnák jobb helyre is fölös energiáikat (de vannak ötleteik, ami miatt érdemes Szegeden szétnézni)

BéKu 2010.02.16. 22:53:43

@Robert McKefir: Kizárt, hogy a kétfarkú álljon mögötte. Szerintem tuti valami balos, ahogy te írtad, anarcho-liberális akárki áll mögötte.
süti beállítások módosítása