Csak úgy
2010. január 21. írta: BéKu

Csak úgy

Vegyenek el mindent csak szabad sajtót adjanak, s nemzetem szabadsága, boldogsága felett kétségbe nem esem. Vagy nyomtatási szabadság, vagy a szabadság elnyomása. Itt középút nincs, én a sajtó szabadságára voksolok.

/Kossuth Lajos/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr121689603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.01.22. 21:54:36

"Az emberiség történelme a zsarnokság, az elnyomó uralom története, s a legelnyomóbb, legzsarnokibb kormányzatok jó néhánya gyenge lábon állt technika dolgában.

Voltaképpen olyan kormányzatot volna nehéz találni, amely nem elnyomó. Még a legszelídebb, legliberálisabb kormányzat is, ahol a polgári szabadságjogokat általában a legszigorúbb tiszteletben tartják, tüstént elnyomóvá alakul, mihelyt veszélyes helyzet alakul ki, mihelyt fenyegetve érzi magát. Ezt a legkisebb nehézség nélkül megteszi, s úgy gázol át a törvényes korlátokon, mintha ott se volnának.

...

Ez a kulcsszó: a félelem. Minden elnyomás kiváltója a félelem. Ha nem az általános félelem, akkor a zsarnoké, aki saját biztonságát félti.

Ha nem rendelkezik részletes információval népéről, a kormányzat csak úgy érezheti biztonságban magát, ha mindenkit elnyom. Információ híján a kormányzatnak biztosra kell mennie, reagálnia kell a rémhírekre és gyanúkra, és keményen le kell csapnia mindenre, nehogy őt érje csapás! A legszörnyűbb zsarnokság a rettegő zsarnoké.

Ha a kormányzat töviről hegyire ismeri népét, nem kell fölöslegesen félnie; tudni fogja, kitől féljen. Lesz elnyomás, hogyne lenne, hiszen sohasem volt még kormányzat, amely ne nyomta volna el azokat, akiket veszélyesnek tekintett; de az elnyomásnak nem kell olyan általánosnak, olyan tartósnak, olyan erőszakosnak lennie. Más szóval, odafenn kevesebb lesz a félelem, és ezért odalenn több lesz a szabadság."

Asimov

BéKu 2010.01.22. 22:45:14

@galagonya: Ezt már olvastam valahol, és hatalmas nagy igazság.

De mindez csak akkor működik, ha az ember hagyja magát megfélemlíteni.

Én nem vagyok ilyen ;-)

Horizont 2010.01.24. 16:07:38

Kossuth ezt már jó pár évvel ezelőtt mondta, és azóta se valósult meg....
A sajtó szabadsága!

BéKu 2010.01.24. 16:22:36

@Horizont: Igen. Szerintem a sajtószabadság most rosszabb helyzetben van, mint mondjuk volt a 19. század második felében, főleg a kiegyezés után.

galagonya 2010.01.24. 23:44:14

Ha a hiteles, pontos tájékoztatást várod a sajtótól akkor valóban nem a legjobb a helyzet. Illetve mindenkinek más a hiteles és pontos hírforrás - van akinek a Magyar Nemzet, van akinek a Népszava- az a baj, hogy csak és kizárólag annak képes hinni, és még véletlenül se tájékozódik a másik által elfogadott hírforrásból.
Viszont ma már bárhol, bármikor elmondhatod amit akarsz hála a világháló adta lehetőségeknek. Ez viszont azzal jár, hogy sokan átesnek a ló túlsó oldalára.

MÁS

Ma a Mol kút után láttam egy Boldvais óriásplakátot. "A tettek embere". Valaki kijavította :) GAZ tettek embere :)

BéKu 2010.01.25. 10:30:49

@galagonya: Hát nyomtatott újságok közül a napilapok mind elfogultak valamennyire, ez tény. A heti lapok inkább értékek mellett állnak ki, és nem pártok mellett.

Éppen ezért olvasok internetes híroldalakat. Ott még a NOL, meg a MNO között sincs túl nagy különbség, mivel többségében MTI/FH átvett anyagokat jelenítenek meg. De ott az Index is, amit azért eléggé szeretek.

És persze a mandiner.hu/ :-))
Én ezt olvasom. A MANDINER összegyűjti a legfontosabb híreket, oldaltól függetlenül. Nem kell ezerfelé bóklászni.

Jobb oldalt válogatott publicisztikák minden oldalról!!! Kellően szórakoztató. A mandiner "fedezte fel" a Galamus-csoportot, akik egy roppant "érdekes" kis think-tank :D

BéKu 2010.01.25. 10:32:25

@galagonya: Boldvaival tele van a város :D

Nem láttam még kijavított plakátot, csak olyat, amit elkezdtek szétszedni, meg amit megdobáltak :)

erika88 2010.02.01. 23:38:38

Keresem a kapcsolatot az új tarjáni jobbikosokkal.Régen én is köztetek voltam,ma sajnos ez már nem nagyon megy, súlyos érszűkülettel kínlódok.Az egyetlen kopasz csaj voltam köztetek,így biztos beugrik valakinek,ki is lehetek.Barátnőm mondja,hogy fájintosan kidekorálták Boldvai plakátjait, de még azt se tudom megnézni.Itt fent a Kemerovón még egyetlen plakátot se látni, persze lehet valaki azonnal le is szaggatta.Hála Istennek erre is egyre több emberkének nyílik ki a szeme.

BéKu 2010.02.02. 09:14:19

@erika88: Szia!

Szerintem a www.jsm.hu oldalon érdeklődj elérhetőség után, ott biztosan tudnak neked segíteni!

Én sajnos nem tudok neked, mivel nem tartozom a Jobbik belső köréhez! De szerintem a JSM.HU-n biztosan lesz, aki érdemben tud neked segíteni!

erika88 2010.02.05. 23:28:14

Köszi,hogy megpróbáltál segíteni.Azóta már sikerült megoldanom a problémámat.További jó munkát neked.
süti beállítások módosítása