Hol volt a VGÜ?
2009. december 20. írta: BéKu

Hol volt a VGÜ?

Csatlakozva galagonyához, az ő elmondására támaszkodva ostorozzuk kicsit a VGÜ-t így a tél kapcsán, itt van galagonya posztja:

 

 

" Salgótarjánban is havazik. Ezért szeretnék felajánlani egy-egy hólapátot:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Bodnár Benedek Ügyvezető igazgató úrnak a Salgótarjáni Városgazdálkodási és Üzemeltetési Kft. vezetőjének, mert felkészültek a télre.

- Székyné dr. Sztrémi Melindának Salgótarjám MJV polgármesterasszonyának, ha esetleg nem tudna  Somoskőújfalusi lakásáról bejönni a városba.

 

// Ma délelőtt a nyomát se lehetett látni a városban, hogy takarítanák a főutakat, a kisebb utcákról már nem is beszélve. A VGÜ-nél senki nem veszi fel a telefont 06-32/440-366,  nincs hó ügyelet???!!! Az előrejelzés alapján jövő héten is többet lesz mínuszba a hőmérő, mint pluszba!  // "

***

Megjegyzés: Amennyiben tényleg senki nem vette fel a telefont a VGÜ-nél, akkor az elég durva. Ezen nem ártana változtatni!!!!

Megjegyzés2: Mellék úton ugyan nem jártam ma, de a főút reggel(!) még teljesen jó és járható volt. Azóta havazott, nyilván romlott a helyzet, ha nem dolgoztak rendesen az illetékesek... Viszont azt muszáj megjegyzezni, hogy minusz fokokban, viszonylag nagymennyiségű hó leesése után képtelenség hómentes utakat produkálni. Ha letúrja a hókotró az utat, akkor is havas marad valamennyire. Ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni. És tarjánba nem jár annyi autó sem, hogy teljesen elolvadjon az útról a hó, ha hideg van, mint mondjuk pesten. De hozzáteszem az egész 21-es, meg Eger felé, sőt Egerben is végig havas volt. Tél van, hideg van, esik a hó - hál 'Istennek. Ez ezzel jár. Mármint hóval :-)))

Megjegyzés3: Inkább a hó, mint a latyak. Lehet, hogy túlságosan is télbuzi vagyok, de én imádom a havas utakat, a havas járdát, meg úgy zusammen azt, hogy minden fehér. DE!!!! Én ugyan tudok közlekedni, de Salgótarjánban rengeteg idős ember él. Na most például nagymamámat én se engedném ki a csúszós járdára, nehogy elessen és valami baja legyen! Ezt a kedves VGÜ is szem előtt tarthatná, és a közterületeket ennek megfelelően kezelhetné! Az autóút annyira nem lényeges, ha valakinek van téli gumija, és nem akar menőzni meg forma1-es versenyzőt játszani, akkor el tud közlekedni havas úton is. De a járdákat igenis mindig takarítsák és sózzák, mert a gyalogosok nagyobb veszélynek vannak kitéve! Főleg az idősek...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr391611372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2009.12.20. 19:30:25

Estére azért megtaláltam ezt:
www.nport.hu/hirek/helyi-hirek/mar-keszenletben-a-hoekek-267845

Itt valóban van egy mobil szám is, de ezt a VGÜ oldalán sehol nem találtam
Szívesen megnézném a GPS-eket :)

Délelőtt a piacnál parkoltam, ha összehasonlítottad volna a parkoló aszfaltját és a főútét akkor értenéd miért háborodtam fel. Ha letolják a havat az útról azt jól lehet látni.

Ha ma nem takarították le az utat az holnapra már csontáfagyott jégbordás lesz.

/A hóról csak annyit, hogy pénteken Gödöllőre kellett mennem 8 órakor amikor a baleset miatt lezárták Bátonynál a 21-t. A főút havas volt! Ami érdekes mód Hatvannál eltűnt a 3-ról. Na ja, délebbre fekszik!/

BéKu 2009.12.20. 21:41:47

@galagonya: Értelek. Mondjuk ha letúrják az ok, viszont ha lesózzák, attól csak rosszabb lesz, mert ami felolvad és visszafagy, az százszor jobban csúszik, mint ha csak simán le van ekézve.

Hát a 21-es az mondjuk érdekes. Van amikor egy ekét se lát az ember, szombaton este viszont kettő is jött egymás után!!!

Amúgy ma reggel is találkoztunk hóekével tarjánba spec, bár pálfalván, nem tudom az kinek a kezeléséhez tartozik, mert ez se mindegy.

A 21-es ugye a közúté, a mellékutcák a VGÜ-é. Azt nem tudom,mi volt Hatvannál, szal erre nem írok semmit :-))

Charlie és a Csokigyár!!!!! :D

BéKu 2009.12.20. 21:44:08

@galagonya: Azért lehet hogy a cikkben benne van a mobil szám, de annak nem a vgü honlapján kellene lennie????
süti beállítások módosítása