Subba - kezd nem menő lenni
2010. július 21. írta: Robert McKefir

Subba - kezd nem menő lenni

Volt tehát régen a Matula Magazin, amely a mai polgárpukkasztó, magukat felgyújtó embereken röhögő, kissé vagy nagyon cigányozó, bizarr flashjátékokat kiposztoló oldalak ősatyja volt. Aztán teltek az évek, és lett belőle a Subba. Természetesen, mint a szülőt, az Indexet nem tagadják le. Gyakorlatilag a mai menő, háromnevű, fiatalosch, liberális, tekintélyellenes újságírók bölcsője volt a Matula; nevüket nem vállalva talán a Subbán is posztolgatnak - ki tudja.

Azonban mi a Subbával a probléma? Nézzük a mai Orbános posztot. Jó, én értem, hogy most I. Viktor a túl nagyhatalmú basszájba, aki kötélhúzósat játszik az IMF-fel (tegyük hozzá, jogosan,csak, mint egy kötélhúzó versenyen, a vesztes arccal a győztes háttal zuhan bele a sárba) - amelynek azért lehet mi leszünk a vesztesei. Igen, és kétharmada is van.

Alul a kommentekből lehet látni, hogy csak egy ember mert beszólni a Subba szerkesztőinek - illetve olvasóinak, persze megkapta a magáét: rászista, zsurucinfós, kirekesztő, Istenhívő - ezek, mint tudjuk nem menő dolgok. Igen, a Subbának volt Bokrosos és Házmesteres posztja is, de ahányszor már elővették a Fideszt és I. Viktort, azt két kézen nem lehetne megszámolni.

Tulajdonképpen ez a Viktor utálat most nem lényeg, ez megvan a többi indexesnél is, szinte már alapkövetelmény náluk (már nem azért, de akkor, ha a Jobbik, Fidesz, MSZP nem érdemli meg, hogy vezesse ezt az országot, akkor ki? A Közép-Európába tévedt ökopárt? Ezek még az LMP-re is fintorogva húznák az x-et).

Volt egy kis zűr tavaly ősszel a Napiszarral: az egyik szerkesztő kiléte napvilágra került, és el is köszönt a blogtól, ebből lett egy kis palotaforradalom odaát. Erről a Subbásoknak megvolt a maguk véleménye. Idézet:

"Gondolom rengetegen ismeritek ezt a nem túl színvonalas fikablogot (mondjuk a puruttyánál ahol a pécsi lövöldözőn poénkodnak nincs lejjebb - ha akad egy ráérő hacker, törölje már le őket az internetről), és nektek is megfordult a fejetekben, hogy ki lehet az a forma, aki ezt az egészet megengedheti magának"

Inkább kezdjük a végéről: szidják itt a puruttyát, hogy poénkodtak a pécsi lövöldözésen. Nyugalom, ők még Szabadság hídon önmagát felgyújtón is... (lesz puruttya parti a Gödörnél - nem reklám célzattal írom, csak kíváncsi lennék, hogy azona füves platzon hány csak Subbát olvasó, fiatal liberális fog maradni, ha a puruttyások cigányvicceken kezdenek el majd röhögni?) De! Melyik oldal volt az, amelyik karáncsonykor Jézus Krisztus alakú szexuális célra használható gumibábut ábrázoló prospektust posztolt ki? Persze, hogy ők. Lehet mindent mondani a zsurucra, de szerintem volt közük hozzá, hogy ez a gusztustalan poszt eltűnjék. Szóval akkor szerintük a puruttya undorító. Akkor melyik oldalra irányít át a böngésző, ha beírja valaki: puruttya.blog.hu?

Most nézzük az idézet elejét. Nem túl színvonalas fikablogok. A Subbának sikerült magát leküzdenie erre a szintre, A régen még egész színvonalas posztokat magáénak tudó blog jelenleg próbálkozik valami értelmiségi napiszar státusszal, de hiába: a vasárnapina posztokat is puruttyáék hatására honosították meg (szerintem) - ami azért nem méltó a Matula örökségéhez.

Végezetül: miért is nem jó ez? Nyilván az ilyen Bede Márton félék a legveszélyesebbek: a fiatal, egyetemista, majdani értelmiség olvassa őket. Egyszer ők lesznek egy cégnél, vagy egy intézménynél a basszájba pozíciójában, és véleményüket már áthatja az ilyenfajta mentalitás. Elég csak Tótavé Isten- és vallásos ember fóbiáját nézni. Az ilyen emberek csak a Blahán a hetes megállójában látnak cigányt, és el sem tudják képzelni, hogy egy falusi bácsi miért szavaz a Jobbikra. Azt hiszik, hogy a magyarság, egy lusta csürhe banda, és csak ők, a rettentően materialistán gondolkozó, racionalista, liberális újságírók,  azok, akik jól látják a helyzetet, és az előzőek feje felett lépkednek; majd ők megmondják, hogy mi is a tuti. Tudjátok mit: nem menő, kurvára nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr442166664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása