Na végre!
2010. október 17. írta: Robert McKefir

Na végre!

Merkel kancellár asszony beismerte, hogy a multikulturális állam ebben a formájában nem működőképes. Most középtől jobbra mindenki fellélegez, a baloldalon, valamint liberáliséknál meg elkezdenek rettegni: barnul Németország? Akasztott törökök fognak lógni az utak mentén?

Nyáron Thilo Sarrazin, egy szocdem bankár írt egy könyvet, egy olyat, amivel hatalmas vitát nyitott Németországban. Persze sikerült ellehetetleníteni, de a téma maradt, és állásfoglalás nélkül nem lehet elmenni mellette. Most Angela Merkelen volt a sor. Kicsit hasonló a helyzet a kaliforniaihoz (bár oda a mehikánók úgy mennek, mintha az övék lenne - a gonosz gringók a XIX. században foglalták el tőlük - tipp turbómagyaroknak: kivándorlás Erdélybe vagy a Felvidékre, és szaporodás - máshol már bevált), a latinók képzetlenek, sokan nem beszélnek angolul, nem akarnak nagyon kitörni, de kell nekik az állami pénz (hol van még hasonló helyzet hmm...). Nagy Szulejmán szultánnak mindeközben a Próféta által hosszúra növesztett szakálla nedves lenne az örömkönnyektől, ha látná mik folynak Európában.

A vb után mindenki a németországi törököket dicsérte, hogy milyen jó állampolgárok. Nos ennek kettő oka van. Az egyik, van a "német" válogatottban egy Mesut Özil nevű török gyerek. Kettő: a törökök nem jutottak ki a vb-re. A mostani válogatott mérkőzésen 40000 török buzdította a török válogatottat a berlini Olimpiai Stadionban, Özil pedig nem ünnepelte gólját (ennyi erővel az egész válogatott gyászkarszalaggal kellene hogy játszon ősei iránt tiszteletből). Ellenpélda: a foci vb alatt Marseille-t megint sikerült szétverni egy-egy algériai fiaskó után a bevándorlóknak, de akár a 2008-as EB-t is lehet mondani, amikor német-török meccsre került sor az EB-n - szintén forró volt a levegő, akkor valahogy nem beszéltek a sikeres török integrációról.

Inkább nézzük Mehmet Scholl (első focimezemen az ő neve szerepelt) példáját! A korábbi kiváló középpályás apja török volt, de az édesanyja újraházasodott, így lett Scholl a neve: ha, úgymond büszke lenne török őseire, akkor biztosan használta volna az eredeti Yüksel családnevet. De nem. Asszimilálódott. Talán ez lenne a megfelelő lépés Németország összes törökje számára.

A multikulturalizmus Frei lassen mintája nem járható - erre mondot nemet Merkel, azonban kifejtette, hogy a muszlim vallás ma már Németország része. Azé a Németországé, amely kitermelte magából a reformációt (hoppá, az NDK-ban volt valamiféle Luther-kultusz), amelynek földjén véres vallásháborúk zajlottak, és amelyet később a protestáns poroszok hoztak létre. Dolfiékat hagyjuk inkább; az okkultista, funny guy Himmlertől kezdve egyik vezető se szerette az egyházat. Nem lehet tehát megkerülni azt a tényt sem, hogy a keresztény/keresztyén felekezeteknek nagy szerepük volt abban, hogy ma létezik egyáltalán Németország! És valóban, a muzulmán vallás is része Németországnak, akárcsak Srí Chimnoy kókler követői - de nem lenne elfeledni, hogy ez egy keresztény alapú ország, és így is kell irányítani.

A németekről nem lehet elmondani, hogy egy kedves és megértő nép lenne. Amint volt valami közlekedési eszköz (ló vagy tank) a seggük alatt, rögtön Közép-Európában termettek (gyakorlatilag csak a szlovákok és mi szeretjük őket itt az Ostlandon). Bennük van a katonáskodás meg a rend szeretete. Előbbit sikeresen kitörölték belőlük (vagy ők saját magukból) 1945 után. Helyette valami kényszeredett megbocsátás köde lepte el őket, aminek tessék, meg van az eredménye: azelőtt kirekesztettek, most meg minden anyátlant befogadnak. És még akkor a liberálisok ostorozzák őket, hogy a német földön született bevándorlók gyerekei nehezebben kapnak állampolgárságot, mint egy erdélyi szász vagy szudétanémet.

Barnul-e Németország? Nem hinném. Nyilván nem véletlen persze, hogy az NDP keleten bír nagyobb támogatottsággal - de ez egy reakció, és reakció volt Sarrazin könyve is: nemcsak a lusta bevándorlók támogatására kell figyelni, hanem rájuk is: az olcsó külföldi munkaerőnek bizony ez a hátulütője; hogy a hazaiak egyszer csak az utcára kerülnek, és bizony akkor háborogni kezdenek, aztán meg radikalizálódnak, de talán ezt nem kell mondani.

Mindenki emlékszik még Szt. István intelmeire, és arra, hogy nem ért egyet az egy nemzetiségű országgal - de sokan hozzák ezt fel a multikulti védelmére... 1000 évvel ezelőtt a magyarok és a velünk jövő kísérőnépek, valamint az itt talált földművelő szlávok nem éppen valami fényes csoport volt: félig lettek keresztények, és bizony az akkori gazdálkodási, életviteli "trendek" (kicsit később aztán a kunok is ezért vonultak ki az országból) nem nagyon hatották meg őket. Ezért kellettek a német térítők és lovagok, akiknek köszönhetően sikerült elindulni Európa felé (Csehországban és Lengyelországban is hasonló történt, de nekik súlyosabb volt a felszámolt ár). A XIX. században megjelent aztán a területi nacionalizmus mellett a nyelvi, amely még mindig nagyon erősen él az emberekben, noha azt ki akarják irtani belőlük. Az a baj, hogy az engedés és a kompromisszumok ideje lejárt. Európára a saját maga által épített eszmerendszer fog rádőlni, ha hagyja magát. Mindenesetre én azt mondom, ez a nemzetállami lét a kisebbségek jogainak tiszteletben tartásával szerintem nem annyira lejárt lemez még.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr322378421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása