Ottó a Mottó és az LMP
2010. szeptember 28. írta: BéKu

Ottó a Mottó és az LMP

Tegnap este csak azért nem fordultam le a székről, amikor megláttam az alább látható képet Dóra Ottó Facebook kampányoldalán, az "Ottó a Mottó"-n, mert nem széken ültem.

Nem tudom, hogy ez saját találmány-e, vagy a neten találták és "csak" felhasználták - mindenesetre kicsit inkorrektnek tartom, hogy az LMP komplett formavilágát, szmájliját átveszik. Jellemző, hogy a mosolygós fej itt nem citromsárga, hanem vörös. 

Persze ezen nincs mit csodálkozni igazából. Az MSZP, és a szocialista politikusok már tavasszal is lenyúltak az LMP színvilágát és szlogenjeit.

Azóta az MSZP méginkább bezöldült, a jelöltjeik jellemzően csupán hangyaméretű logót vagy pártnevet tesznek fel a plakátjaikra, sok esetben még azt is más színnel, a piros pedig még mutatóban sem szerepel a kampányanyagjaikon - pesten van erre számtalan példa.

Ezzel szemben Salgótarjánban totál piros az MSZP-s polgármesterjelölt plakátja, csak úgy, mint a képviselő-jelölteké. Na ezek után egy ilyen képet feltölteni a Facebookra tök logikátlan.

Már csak azért is, mert Salgótarjánban nincs LMP-s jelölt. Csak azt tudom elképzelni, hogy a cél, hogy a potenciális elempéseket is maguk mellé állítsák.

 

ui: természetesen csináltam screenshotot az oldalról, hátha "véletlenül" eltűnne onnan...

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr862328973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

julchew 2010.09.28. 13:52:18

Az én ötletem, és én is szerkesztettem. Bátran vállalom, névvel, címmel. Ez csak egy ötlet, szerintem frappáns. Mindenképp jobb, ötletesebb, és még korrektebb is, mint a következő - szintén Facebook - bejegyzés: "Salgótarjánt hatalmas piros színű Cora hörcsögre emlékeztető plakátok lepték el. Valami nő, Dóra." De nyilván erre nem is érdemes egy szót sem pocsékolni, nemhogy egy egész blogbejegyzést.
Ezért köszönöm, hogy említésre méltónak találtad a munkámat! :)

Hjozsi 2010.09.28. 14:16:58

@julchew: Kedves "szerkesztő" igazán eredetit alkotott gondolom rengeteget törhette rajta a fejét:)))
Csak igy tovább a skizonfrénia utján nincs messze Balassagyarmat!:))

Robert McKefir 2010.09.28. 15:31:00

@julchew: pardon, de ez undorító és gusztustalan. Gratulálok a képzettársításhoz. Nem védem a zelempét, mert nem szeretem őket, de az emeszpét kezdem jobban gyűlölni. Váltópárt... Talán majd a régi jól bevált koncepciós módszerekkel igen... Inkább legyen nácziveszély a parlamentben meg fülkeforradalom...

pléhöcsi 2010.09.28. 16:04:42

Most miért kell mindent olyan komolyan venni?! Azért tart itt a magyar politika, mert ilyen unalmas, savanyú, begyepesedett alakokkal van tele!
Ez egy geg! Annak pedig szerintem remek. A reklámnak az a célja, hogy figyelemfelkeltő legyen. Tök mindegy hogy a termék egy joghurt, egy bank, vagy egy párt, esetleg annak egy jelöltje. Ezek szerint ez ebben az esetben nagyon jól sikerült, elérte az ingerküszöböt, átment a teszten. Kész, ennyi, jöhet a következő!
Gratulálok julchew!

2010.09.28. 16:14:59

@julchew: Ötlete? Na ne szórakozzon...

julchew 2010.09.28. 16:19:01

@Robert McKefir: abszolút, egy embert Cora hörcsöghöz hasonlítani, és felnőttként (felelős politikusként) más nevén szórakozni jóval kevésbé gusztustalan és undorító. Értem, este leülök a szobám sarkába, és pár órán keresztül mélyen elgondolkozom, és magamba szállok... De gondolom a valódi probléma az, hogy nem neked, hanem nekem jutott előbb eszembe ezt megszerkeszteni. :)

BéKu 2010.09.28. 20:31:40

@pléhöcsi: Ha követted az LMP és az MSZP viszonyának alakulást, akkor tudod, hogy egy ilyen képnek jelentése van.

Az MSZP pesten gyakorlatilag titkolja, hogy MSZP. Logó minimális, piros szín nuku, totál bezöldültek, már ami a programot és a vakert illeti. Hol baszogatják az LMP-t, hol édesgetik. És tudatosan másolják, vagy lopják a szlogenjeiket, illetve az ötleteiket, felvetéseiket.

És ezeknek a mostani dolgoknak is vannak előzményei. Lásd például ezt: kismoszkva.blog.hu/2010/04/19/mszp_pofatlansag_szanalom_nevetseges_1

Ez persze Budapest.

Tarjánban viszont az MSZP maradt vörös, logóstul. Ezért is furcsa itt előjönni bárminemű LMP-vel.

Nem tudom, hogy julchewnak mi volt a célja a képpel, azon túl, hogy "poén".

Robert McKefir 2010.09.28. 20:54:32

@julchew: Lehet igen, lehet nem. Talán már a kurucon azóta fent is van az alkotás, és újra előkerül a libsi-cionista és az elqró-cionista párt fúziójáról szóló elmélet: szóval a plakátterv lehetséges már a széljobbon is hódít!!!
Mindamellett a zelempét nyilván ott kell megrúgni, ahol nem fáj neki... Vidéken.

julchew 2010.09.28. 21:32:23

@BéKa: a ">>poén<<". Persze lehet valakiről feltételezni ismeretlenül, hogy eleve hazudik, talán mert az MSZP-hez húz, pedig nem. Valóban saját szórakoztatásomra szerkesztettem.

Nem nevezném "előjövetelnek", mert a Facebookon ezt pont az a 109 ember látta, akinek ez az ún. "oldal" tetszik, rajtuk kívül még pár kíváncsi ember. Ha megjelent volna 5-20ezer szórólap formájában, akkor megérteném a fölháborodást.

Ha már ott tartunk, hogy mi elegáns, mi nem az...
Tavasszal, közvetlenül a választás előtt kijött a helyi Fidesz egy hangfelvétellel, amiben mi állítólag romákat szállítunk Rimócról (értelme sincs) szavazni Salgótarjánba. A felvétel a helyi irodavezetőnk nevében készült, és több országos médiumban meg is jelent a tartalma. A helyi irodavezetőnk "magyar hangja" viszont egy jelenleg Fidesz színekben induló képviselőjelölt. Ez fair? Ja, és mivel országos médiumokban is megjelent, tízezerszer nagyobb kárt okozott az ál-hangfelvétel az MSZP-nek, mint ez a nyamvadt kép az LMP-nek, akik itt nem is politizálnak.

Komolyan nem értem néha magam, hogy miért bonyolódok fölösleges vitába, ha azt látom, hogy a mérce kettős...

BéKu 2010.09.28. 21:51:48

@julchew: A poén idézőjelbe tétele itt most arra vonatkozott, hogy ez nem mindenkinek poén, van akit tényleg felháborít. Például azokat az LMP-seket, akik nem kedvelik az MSZP-t.

Én személy szerint felfogtam, hogy saját használatra kreáltad a képet. De te meg azt értsd meg, hogy mi az, ami miatt kivetnivalót találok benne.

Ez a kép természetesen nem árt az LMP-nek. Nem is mondtam egyszer sem, hogy árt.

Vitatkozni egyébként csak olyannal lehet, akivel nem egyezik a véleményed. Ha egyezik, akkor nincs vita. :-))

Kérsz egy sört? :-))

julchew 2010.09.28. 22:01:27

Egyezik? Jöhet a sör. Vagy valami hasonló...:)

Hjozsi 2010.09.28. 22:06:07

@julchew: @BéKa: tessék kérem csak tessék lehet folytatni ezt a magasröptű vitát itt Pásztón csütörtökön este.
Egye-fene még egy sört is fizetek,vagy valami hasonlót:)

galagonya 2010.09.28. 23:13:39

Csütörtök Pásztó?

BéKu 2010.09.28. 23:21:06

@Robert McKefir: Te is kérsz egy sört? :D

Hjozsi 2010.09.29. 00:13:07

lmpnograd.blog.hu/
Galagonya ,itt a program ,szívesen látunk minden érdeklődőt természetesen.

belevau 2010.09.30. 14:09:38

Wáááhháá. :DD Baszki, ki az aki ezen a poénon komolyan felháborodik? Eszméletlen, hogy milyen piszlicsáré dolgokon fel tudnak akadni a "nemzeti" oldal hívei.
Speciel, ha netán akartok valami visszavágást, akkor ---> MSZP = Megint Székynét Polgármesternek.

Kíváncsi vagyok, hány baloldali szavazó kezdene ekkora vinnyogásba egy ilyen geg miatt?

BéKu 2010.09.30. 15:36:14

@belevau: Te pedig nem érted, hogy min háborodtak fel itt páran. Ugyanis itt most nem a "nemzeti" oldalról van szó.

De ezt már a kép alkotójával letárgyaltuk.
süti beállítások módosítása