McKefir szomorú
2010. augusztus 01. írta: Robert McKefir

McKefir szomorú

Épp most olvastam el eme bejegyzést a zsuruc melletti második számú vérnyomásemelő oldalamon. Jaj, most mi lesz velem!!! Ki fogja képviselni a dogmás liberalizmust (paradox, mi? :D) a nolblogon? Ki lesz a régivágású nemzettelen liberalizmus utolsó szócsöve, akinek szirtjét még nem lepte el a nemzetiszín posvány? Ki lesz, ki a nyihahák racionalizmusa nevében fog egykedvűen zabot rágcsálni, miközben Bolgárgyuri bestofjait olvassa? Ki lesz, az az ember, aki vörös stemplivel tiltaná be a zorbánék nyálfröcskölő hungarizmusát és a Zázriveczék népirtó übernáczizmusát??

Na jó, elég a szentimentalizmusból. Aki a nolblogon írkál nyilván jó okkal teszi. Talán ez a kisebbik baj (mármint, hogy oda írkál valaki). De kérem, ilyen indokkal hátat fordítani az egész rendszernek?

"Az ember végül tudomásul veszi - mi mást is tehetne - a nolblog "rendjét". E rendben ugyanaz a nick negyedszerre teheti föl kedvenc nyilas nézőpontú "ismeretterjesztő filmjét"; e rendben, dacára minden nyilvános szabályzatnak, gyáva, ám ultrapimasz verecke-kukacok mászhatják be az embert (ráadásul nem tudom higgadtan, kultúrember módjára elviselni, legalábbis egy idő után, ha a sötétből rám mászó kukacok spiclinek neveznek...), ipdocprofok, idiótán zsidózó funyik stb. garázdálkodhatnak; e rendben poszt tehető föl másik blogger szabad gyalázására stb."

Nohát, nohát. Akadályozzuk meg a szólásnak és a véleménynyilvánításnak a szabadságát? Esetleg nem kellene nyilvántartani ezeket a kutya nyilas bloggereket? Csak nem összekacsint a kedves jehu a nagy ellenséggel?

Amin felkapta a vizet a liberalizmus élharcosa, az az volt, hogy felkerült a Youtubera egy, az ÁVH-ról szóló film, amellyel a kuruc is foglalkozott. Ebben pedig bizony elhangzik, hogy az ÁVH-sok jókora része zsidó felmenőkkel rendelkezett - emiatt a kissé antiszemita kiszólás miatt a zsidók le is tiltották a filmet (van rá példa katolikus oldalon is: a Krisztus utsoló megkísértése c. filmet tudtommal még a magyar televíziókban sosem mutatták be! - remélem nem is fogják, keresztény [alapú] ország lennénk vagy mi a csöcs - persze aki akarja nyugodtan nézze meg, viva el torrent!). Na igen, a magyar kommunisták között rengeteg zsidó volt. Ez tény, nem antiszemitizmus. De emiatt sem jehunak sem a turbómagyaroknak nem kell felkapni a vizet. Mély gyökerei vannak ennek a dolognak, amelyről úgy gondolom, hogy jehu sem tud sokat (nem fejtem most ki, de van egy tök jó könyv, amely ezt szerintem röviden, tömören leírja) - és inkább átveszi a szélsőjobb ordítozós módszerét. Újra.

Utolsó előtti bejegyzésében még egy kicsit fintorog a hazaszerető jutubos zenéken, videókon (megjegyzem, Jenei Szilvesztert nem tartom én sem nagy zenei tehetségnek, de talán szereti a hazáját, megfelelő keretek között, és ez nem bűn. Sőt). Ha netán olvasná ezt a bejegyzést, kérném, hogy a floodolás mellett (nyilván én is náczi lennék a szemében) fejtse már ugyan ki, hogy milyen legyen akkor a magyar művészet, amely ne adj' Isten  még hazafias is? Vagy már a legártatlanabb patriotizmusért is főbelövés jár a jehu emberjogi bíróságon?

Kicsit a stílusában a jó öreg Tom Lantosra emlékeztet. A vén rákos daganat szerencsére már nem fertőzi az amerikai Kongresszust. Dicséretes tevékenysége még a vidám, liberális clintoni időkben is túlnőtt józan ész határain. Mind a ketten a dogmás liberalizmus mellett állnak/tak. Korábban már írtam Miłosz művéről, amelyben szerepel a dogma, mint az EGY tévedhetetlen dolog tisztelete. Nos itt nem a kommunizmus vagy Joe bácsi, hanem a liberalizmus (de hogy ez milyen liberalzimus, azt meg nem mondom) a DOLOG. És ettől eltérni nem lehet. Bár egy kicsit mégiscsak lehet. Roger Scruton írt arról, hogy tulajdonképpen a kommunizmus mindenki egyenlő, nemzetietlen eszméje hasonlít arra, amit a liberalizmus szeretne elérni a távoli jövőben: egyetemes emberi enklávé, nemzetek nélkül - így esetleg a baloldal felé a dogmából lehet engedni, hiszen ők még megtéríthetőek. Ellenben a náczifasiszta ellenoldallal.

Nade nem baj, jehu még akív marad, csak itt :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr252191774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.08.02. 21:13:59

Majd egyszer mesélek nektek a nolblogról :)

Robert McKefir 2010.08.03. 17:13:04

@galagonya: Én meg Jehu "liberális" oktatási módszereiről ;)

galagonya 2010.08.03. 18:14:58

Együtt szívtátok a jointot? :)

Robert McKefir 2010.08.03. 19:15:23

@galagonya: Neem, az kellene még:D Csak egy pár irodalom órán történt dolog, videónézés stb.

BéKu 2010.08.03. 22:43:55

@Robert McKefir: Nocsak, milyen videó? :D

Kötelező QAF-nézést írt elő tán? :P

Robert McKefir 2010.08.03. 22:46:04

@BéKa: Miért nem lepődök meg, hogy megszólaltál, és ilyet írkálsz :P
A történet ettől lényegesen egyszerűbb, mégis meglepő :D

BéKu 2010.08.03. 22:49:23

@Robert McKefir: Pedig igazán meglepődhetnél! :D

Egyébként most már tényleg kíváncsivá tettél :-))
süti beállítások módosítása