LMP: Főváros vs Vidék
2010. június 06. írta: BéKu

LMP: Főváros vs Vidék

Ma eldől, hogy milyen irányba fejlődik tovább az LMP. Megadják-e az esélyt arra, hogy vidéken is számottevő tagsága, bázisa alakuljon ki, vagy behúzódnak Budapestre, és egy-két nagyobb vidéki városba, mint például Szeged, vagy Pécs.

Vasárnap tart ugyanis tisztújítást a párt kongresszusa: megválasztják az országos választmány, az országos politikai tanács, az etikai bizottság és a számvizsgáló bizottság tagjait. Az, hogy kik lesznek ezen testületek tagjai, alapjaiban fogja meghatározni az LMP jövendőbeli erőviszonyait és politikai irányát.

Egyébként a párton belüli enyhe feszültség léte a budapesti és a vidéki tagság között nyílt titok, korábban a Magyar Nemzet is írt erről az LMP intranetes fórumaira hivatkozva. Nem is cáfolta meg senki, csak a szivárogtatókat keresték. Most viszont eldől, hogy ez a feszültség intézményesül, vagy pedig van annyi belátása a küldötteknek, hogy teret engednek a politika vezetésben is a vidékieknek.

Egyébként a politikai tanács egyik helyéért egy tarjáni érdekeltségű emberke is versenybe száll, neki nagyon szurkolunk. :-))

Frissítés: Először is: Szabó Veronika személyében egy salgótarjáni születésű lány is bekerült az LMP Országos Politikai Tanácsába. Gratulálunk!

Másodszor: Megválasztották az Országos Választmány új tagjait is. Az előző választmányból csak 4-en kerültek be a 13 tagú testületbe, ráadásul az új választmányben 6-an vidékiek! Schiffer András pártelnök természetesen benne van abban a 4-ben, akik újra bekerültek az OV-be ;-))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr272059413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.06.06. 10:23:03

Én itt hiába várom, hogy végre elemezd a kieső csontvázakat, a 290 Ft-os ejrót, erre Te az LMP-vel foglalkozol??

BéKu 2010.06.06. 16:38:05

@galagonya: Nem várod hiába majd lesz az is. :D
süti beállítások módosítása