Holokauszttagadás vs. Kommunizmus bűneinek tagadása
2010. május 21. írta: BéKu

Holokauszttagadás vs. Kommunizmus bűneinek tagadása

Hülye Fidesz. Hülye érvek.

Sajnálom, de ennél jobban nem tudom kifejezni azt, hogy mennyire idióta módon áll hozzá ehhez a mindenféle tagadáshoz a Fidesz. Eredetileg - ahogy erre Balczó  Zoltán is felhívta a figyelmet - a Fidesz is a véleménnyilvánítás szabadsága mellett állt. Ezért nem is támogatták korábban az ilyen jellegű szabályozásokat.

Aztán a szocik elkezdték nyomatni a holokauszttagadás szankcionálhatóságát, a Fidesz pedig ebbe belement. Nem "merte" azt mondani, hogy nem, hanem inkább odavette mellé a kommunizmus bűneit is. Az ezt alátámasztó érvek meg egyszerűen nevetségesek.

Schiffer András volt a vita során az első, aki felállt, és azt mondta, hogy ne vezessünk be semmi új, a véleménnyilvánítás szabadságát korlátozó jogszabályt, hanem vonják vissza a holokausztagadást büntethetővé tevő törvényt is. Ennyi. Nincs miről beszélni. Amúgy a Jobbik is ezen az állásponton van, ők sem korlátoznák a szólásszabadságot.

Schiffer következetes az emberi jogok tekintetében, legalábbis eddig az volt. LÁJK.

Szerintem is hülyeség ez az egész. Egyiket se büntessék!

Ne legyen már hülye a Fidesz!

Teljes mértékig megértem azt, hogy első két hétben szimbolikus lépések sokaságát teszik, de jó lenne, ha nem esnének át a ló másik oldalára! Az átgondolatlan lépésekkel többet ártanak (akár maguknak is), mint amennyit használnak, vagy amennyit nyernek.

Grrrr. :@

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr852021630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.05.22. 00:04:30

Kommunizmus áldozatainak a tagadását még seholsem hallottam, holokauszt tagadást meg szinte minden nap !

BéKu 2010.05.22. 00:30:17

@galagonya: Hát amikor arról beszélnek, hogy a kommunizmus áldozatai kisebb jelentőséggel bírnak, mint a holokauszté, akkor pontosan ezt teszik. Vagy Herényi, amikor azt mondta, hogy a kommunizmus áldozatai elkerülhették volna a sorsukat stb...

De igazából itt van jelentősége Schiffer megmondásának: egyiket sem szabad büntetni, el kell kerülni a tragédiák méricskélését. És igaza van.
süti beállítások módosítása