JSM-interjú a "nógrádi" jobbikos képviselővel
2010. május 12. írta: BéKu

JSM-interjú a "nógrádi" jobbikos képviselővel

A JSM készített interjút Farkas Gergellyel, aki a Jobbik Nógrád megyei listájáról szerzett mandátumot. Tette mindezt úgy, hogy semmi köze sincs Nógrád megyéhez.

Az, hogy milyen sablon szöveget nyom a srác, az most lényegtelen. Sokkal érdekesebb az a kérdés, hogy ha már interjút készít vele a JSM,  akkor miért nem kérdezi meg azt, hogy mégis hogy került egyáltalán fel a nógrádi listára? Merthogy ugye ez a kulcskérdés az ügyben. Sőt, ennek kellene az első kérdésnek lennie.

Nem az, hogy szimplán megállapítjuk, hogy a nógrádi listáról került be a parlamentbe, mintegy tudomásul véve, egyáltalán nem megkérdőjelezve, aztán feltesszük neki azt a kérdés, hogy mit lát Nógrád megye legégetőbb problémájának? Persze, hogy rávágta, hogy a munkanélküliséget és a közbiztonságot. De ezt mindenhol el lehetne mondani. Két mondatban ezt meg is teszi, aztán utána már egészen másról beszél.

Továbbra is adódik a kérdés: mit keresett egyáltalán a listán a srác, és mit szóltak a nógrádi jobbikosok, hogy nem ők, hanem egy, a párt által KÖZPONTILAG idetett 24 éves srác kerül be az ő szavazataikkal, az ő munkájuknak köszönhetően a parlamentbe. És bár a Jobbikot ugyan képviseli, de Nógrád megyét nem fogja, mert nem ismeri.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr401998733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2010.05.13. 07:46:02

"Palotai elvtárs! Farkas elvtársunk jó elvtárs, és a nemzetközi helyzet fokozódása is megköveteli, hogy most csatasorba állítsuk a liberálbolsevistazsidócigány elnyomók ellen, ezért te most beteg leszel!
Csókoltatom kedves nejed
Vona elvtárs"

BéKu 2010.05.13. 09:10:35

@galagonya: Nyilván azért nem ilyen szélsőséges módon zajlanak az ilyenek.

Csak hát a Farkas Gergely az országos választmány alelnöke. Így nyilván nem fordulható elő, hogy nem kerül be a parlamentbe.

Csakhogy Bács-Kiskun megyében már így is szép jobbikos különítmény alakult ki. Onnan nyilván esélye sem volt. Az országos listáról igen, be is került volna, de nyilván számoltak ezzel, és a noname jobbikosok elé betették a nagy neveket területi listákon, hogy a "sűrű" megyékből (pl. Heves) a pozíciót viselő egyének bejuthassanak. (Farkas kiesésével pont a Heves megyei elnök csúszott be az OGY-be az országos listáról).

Nincs ebben semmi különös amúgy. A nógrádi Jobbik súlytalan, ez tisztán látszik, különben nem mentek volna bele egy ilyen döntésbe. Nem Palotai kiesése a probléma. Ilyen előfordul, hanem az, hogyan került fel egyáltalán a listára Farkas. És hogy ehhez a többiek miért asszisztáltak. Ez, egy állítólag ALULRÓL szerveződő párt esetében teljességgel érthetetlen.

Bár ha megnézzük kik kerültek be... A fővárosi VK-kban 6-10%-ot kapott képviselők...Dúró, Novák, Szabó, Pörzse stb... (Hegedűs Lórántné utolsó lett, még Debreczeni József /MDF/ is megelőzte!)

Nincs itt szó semmiféle alulról szerveződésről. Illetve csak annyira, mint bármelyik másik párt esetében. Úgyis fent döntik el, ki az aki országosan tényező lehet.

Azok a képviselők, akik hozzájárultak a Jobbik eredményéhez (pl. a nógrádiak a 20% körüli voksarányaikkal) csak kívülről nézhetik, hogy azok, akik lerontották az ő átlagukat bent ülnek majd a parlamentben, kapják a jó kis fizetést, a költségtérítést stb. Holott az eredményt nem ők érték el, ők csak lekaszálják mások munkájának a termését. És ez szomorú.

(Kedvenc fotó: Mesterházy-Vona kézfogás :-)) Nem olyan régen még leköpték volna, most meg már kezet fognak. Nagy úr a protokoll :D)

galagonya 2010.05.13. 09:26:52

Van azért szerintem a Jobbikon belül is olyan akinek nem tetszik, vagy a szocik aknamunkája?
Idézet:
"Ők a nagy átejtők a Vonával az élen. Én még egyszer nem fogok bizalmat adni nekik. Nagyon remélem a Jobbik tagsága is hamarosan látni fogja, hogy a 25-30%-os elért helyi Jobbikosok helyett Vonáék gátlástalan módon úgy dolgozták ki a párton belüli játékszabályaikat, hogy a 6-7%-os eredményt elért Novák-szinten szereplő Jobbikos vezetők kerültek be a parlamentbe.

Vona pofátlanul megint elővette a Szima koreográfiát és meglebegtette a jobbikos hoppon maradt, de szép eredményt elért jelölteknek, hogy "majd biztosan kitalálnak nekik valamit, akár az országyűlési frakció apparátusában". Persze. Jól fog kinézni, ahogy a 6%-os Novák és Novákné után viszik majd az aktákat a 20-30%-ot elért Jobbikosok.

Most 4 évre úgy gondolják Vonáék, hogy benne vannak a tutiban. De szerintem meg megásták saját sírjukat azzal, hogy nagyon okosnak gondolták magukat. Az elnökség 2/3-ának szavazata esetén a listán bejutott képviselő visszahívható. A hopppon maradt és önérzetükben megsértett jobbikos vidéki képviselőknek rendkívüli kongresszus összehívását kell kezdeményezni és a gyászos fővárosi szereplés tanulságát levonva tisztújítást kell kezdeményezni.

A JOBBIK UGYANIS ALULRÓL SZERVEZŐDŐ PÁRT-ként aposztrofálja magát.
A kongresszuson új elnökséget kell választaniuk, és ha a jelenlegi elnökség foggal.körömmel ragaszkodna a székéhez, akkor az alul szerveződő vidéki jelöltek láthatják, hogy kiknek adtak bizalmat. Ha az elnökség kicserélődik - például annak alapján, amit Vona ígért nekik, hogy biztos kapnak majd megfelelő pozíciót - és mondjuk az elnökségben 20% feletti eredményt elérő vidéki Jobbikosok kerülnek pozícióba, onnantól kezdve kezükben a döntés. Bármikor... ismétlen bármikor 2/3-os elnökségi szavazatarány esetén visszahívható bármelyik 5-6%-os fővárosi Jobbikos országgyűlési képviselő.

A vidék csalódott Jobbikosoknak fel kell ébredniük látniuk kell, hogy az elnökségük elszakadt a párt által kijelölt eszmeiségtől. A Jobbik simán elérhetett volna 30-40% körüli eredményt, csak éppen a Vona vezette elnökségnek nem kiszuperált MSZMP és MDF kádereket kellett előtérbe tolni (nagy túlélők), nem botrányos alkoholistákat kellett volna pozícióba emelni, észre kellett volna venni Novák törtetését és hogy kedves kis felesége kommunikációs talpraesettsége nem éri el egy általános iskola 3.osztályt igazgató tanító néni kommunikációs készségét, ennek ellenére mégis ő lett a szóvivő, nem egy arra alkalmasabb személy. Biztos nem volt nála alkalmasabb...hát persze.

Szóval a Jobbikosoknak le kell takarítaniuk a szirupos cukormázat a Vone vezette elnökség nyilatkozatairól és fel kell tenni a kérdést, hogy tulajdonképpen az elért 20% birtokában most mégis mi is fog történni a pártban? Akárhogy is figyelemreméltó a 17%, ez nyilvánvalóan kudarc ha csak azt vesszük is alapul amit Vona üvöltözött március 15-én a mikrofonba. 2/3-ot (66%) ígért. Ha ennek csak a fele bejött volna , már az 33% lenne, ami az elért eredmény duplája volna.
Magyarul. A 66%-os célból a Vona vezette elnökség és párt elért 16%-ot. A saját maguk által meghatározott célt alapul véve (66% legyen a 100%), az elért 16% a 100%-hoz viszonyítva csak az ígéretek 25%-ban való teljesülését eredményezte. Amit akartak a jobbikosok, annak a negyedrészét érték el a valóságban. Ez mindenképpen kudarc kellene hogy legyen, de Vona az első adandó felszólalásában sikerként aposztrofálta a mindenki számára nyilvánvaló csúfos kudarcot és beégést.

Ami a furcsa, hogy a médiák is sikerről kezdtek el írni a Jobbik 16%-ával kapcsolatban. Mint ha a média a segítségére sietett volna a Jobbik vezérkarának, és nem kudarcként, hanem segítségként adva kiemelkedő Jobbik sikerről kezdett el harsogni.

Erre minden jobbikos hopponmaradtnak fel kellett volna kapnia a fejét. És ezt már tovább érdemes gondolni. Ha ehhez hozzávesszük Kovács Béla háttérből előretörését, Szima Judit cserbenhagyását, akkor erősebben körvonalazódik arra a kérdésre a válasz, hogy a Jobbik valójában kinek is a kreatúrája?

És itt bizony nem végződik ez a történet, csak most fog elkezdődni igazán. Főleg akkor, ha a hoppon maradt jobbikos jelöltek is végiggondolják a fentebb írtakat és megpróbálnak választ kapni a csalódottságukra.

Az hogy kudarc, amit a Jobbik elért az is bizonyítja, hogy a Jobbik nyerő csapaton változtatott, ami az álmoskönyvek szerint sem kecsegtet sok jóval. Először is Morvai Krisztinát a pártérdekek háttérbe szorították. Morvai a hátán vitte a Jobbik kampányát az EP választásokon. Vona mégis kifúrta, irigy lett Morvai sikerére és úgy gondolta, hogy ő is hozza az EP sikert. Morvait pálya szélére rakták a jobbik kampányában. Első szarvashiba ez volt. Vona, aki addig csak a hőbörgéséről volt ismert, átvette a zászlót Morvaitól.
Az EP nyerő csapat része volt a lista 4. helyezettje SZima is, akit ha igazak a híradások, akkor Vona és a jelenlegi jobbik elnökség pitiáner csalókra jellemző stílust tanúsítva egyszerűen becsapott. Ezt másnak nem lehet nevezni.
A harmadik orbitális hiba a földből kibújó Jobbik erős emberek voltak, akik korábbi előéletük alapján erős elgondolásra kellett volna hogy késztessék az alul szerveződő hoppon maradtakat. Pősze, Nyikos, Osváth, Kovács Béla, Rozgonyi Ernő, utóbbi személy mellesleg vastagon benne volt az elmúlt 20 évben a Kincstári Vagyonigazgatóság egykori gazdasági igazgatójaként a privatizációs ügyletekben, de kit érdekel ez egyáltalán?

Úgy gondolom a Jobbik elnöksége megérett a tisztújításra, hiszen van egy sikeres, vagy kudarcos (kinek-kinek szja íze szerint) országgyűlési választás.
Ha kudarc, az elnökség-csere nyilvánvaló.
Ha siker, akkor Vonának át kell adnia a terepet új jobbikos arcoknak, hiszen a sikerből más is részesülhessen. Ugye-ugye Vona mondta, hogy náluk nincsenek álláshalmozók, ehhez képest Vona jelenleg Elnök-Frakcióvezető-Elnökségi tag egy személyben... hát persze

ejnye bejnye...már itt is vizet prédikál és bort iszik. Már a kezdetekkor mind a 3 funkciót birtokolja....

Ugye kedves hoppon maradt jobbikos jelöltek, kezdeményezni fogtok egy tisztújító rendkívüli kongresszust ?

Nem mondhatja az elnökség, hogy most ennek nincs itt az ideje, hiszen a tisztújítás során értékelni kell az országgyálési választási eredményeket. Vona sikerként kommunikálta, tehát nincs mitől tartania elvileg. Persze ha nem tiszta a lelkiismerete akkor lehet, hogy majd megint maszatolni és mellébeszélni fog, de Ti szépen kezdeményezzétek csak az új tisztújító kongresszust, mielőtt valamilyen bélyeget rátok nem ragasztanak és ki nem zárnak titeket 20% feletti eredményt elért jelölteket a szeretett pártotokból."

tmrsz.hu/sajto/970-morvai-krisztina-felszolalasa-ep.html#comments

BéKu 2010.05.13. 09:47:18

@galagonya: Érdekes írás.

Amúgy igen, Szima pályán kívül helyezése, és Kovács Béla Brüsszelbe küldése tökéletesen példázza azt az ellentmondást, ami jelenleg a Jobbikot övezi.

Ez akkor is így van, hogy történetesen szerintem is inkább Kovács való Brüsszelbe (az elővételével együtt is) mint Szima. Egyszerűen szakmailag alkalmasabb. Több nyelven beszél, jó a kapcsolatrendszere. Csak éppen nem fér bele abba a kommunikébe, amit eddig a Jobbik tolt (értsd alulról szerveződő, meg a Nép nevén stb. szavak)

Semmi gond, a helyhatósági választásokon lesz sikerélménye a helyi neveknek is. Legalább lesz mivel vigasztalódniuk.
süti beállítások módosítása