Mészárlás...
2009. december 16. írta: BéKu

Mészárlás...

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért nevű szervezet ma kiadott egy közleményt, amit bemásolok ide egy az egyben. A téma természetesen F.László álatal elkövetett vérengzés kapcsán a pszichiáterek felelőssége az eseményekben. Amúgy minden felvetett gondolat jogos. F. Lászlót valószínűleg nem ítélik majd el, arra hivatkoznak majd, hogy nem volt beszámítható.

Amennyiben így lesz (merthogy benne van a pakliban), akkor mégis ki lesz a felelős? Lemészárolnak két embert és senki nem lesz felelősségre vonva? Könnyen megeshet... Azon bízom benne, hogy az áldozatok hozzátartozóit képviselő ügyvédek (gondolom lesznek ilyenek, sőt legyenek mindenképpen!) amennyiben a gyilkost felmentik, vagy csak gyógykezelésre ítélik, akkor az a minimum, hogy az őt kezelő, és a pszichiátriáról őt hazaengedő orvost, orvosokat előveszik. Mert valakinek felelnie kell! Olyan nincs, hogy ne legyen felelős!!!! Bűnhődnie kell annak, aki miatt ez a tragédia bekövetkezett!!!!!!

Na jöjjön a közlemény:

"PÉCS ÉS SALGÓTARJÁN – MEGINT PSZICHIÁTRIAI KEZELÉS ELŐZTE MEG A TRAGÉDIÁKAT A PSZICHIÁTEREK FELELŐSSÉGÉT MOST SEM VIZSGÁLJÁK?

Egy 27 éves férfi hétfőn este bozótvágó késsel kaszabolt szét két embert Salgótarjánban. Csupán egy-két héttel korábban egy pécsi egyetemista kezdett lövöldözésbe, amellyel egy embert megölt és hármat megsebesített. Korábban mindketten pszichiátriai kezelést kaptak. Kérdés, hogy ez alkalommal vajon vizsgálják-e a kezelő pszichiáterek felelősségét.

Újabb érthetetlen esetek, amelyek előtt döbbenten állunk. De mint a korábbi hasonló alkalmakkor, ezúttal is szinte menetrendszerűen derült ki, hogy az elkövetők előzőleg pszichiátriai kezelés alatt álltak, pszichiátriai szereket szedtek.

Az, hogy valaki magánéleti problémákkal küzd, súlyos stressz alatt áll, vagy akár az, hogy pszichiáterek szerint valamilyen "mentális zavarban" szenved, még nem logikus magyarázat arra, hogy az illető lemészárolja embertársait. Ellenben azt a tényt, hogy egyes pszichiátriai szerek szedése kiszámíthatatlanná vagy erőszakossá teheti az emberi viselkedést, számos egészségügyi szakhatóság vizsgálata igazolta már. Az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA ezt olyan súlyos problémának látta, hogy néhány évvel ezelőtt elrendelte: az újabb típusú antidepresszánsok dobozán fekete keretben kell feltüntetni, hogy a szerek erőszakos viselkedést vagy öngyilkossági késztetést okozhatnak. Pszichiátriai szerekről hasonló figyelmeztetéseket adtak ki kanadai, brit, új-zélandi, ausztrál, japán és európai hatóságok is. Ugyanezeket a szereket Magyarországon is széles körben használják.

A salgótarjáni elkövetőt kilenc napja engedték ki a pszichiátriáról, és a híradások szerint egy hete nem szedte a pszichiátriai szereket. A megkérdezett pszichiáterek magyarázata ilyen esetekben rendszerint az, hogy a volt páciens emiatt vált erőszakossá. Arról kevésbé esik szó, hogy egyes pszichiátriai szerek elvonási tünetei is okozhatják, hogy az illető viselkedése kiszámíthatatlanná válik – tehát megint csak a szerre vezethető vissza az erőszakos viselkedés.

Az ilyen értelmetlenül erőszakos cselekmények kivizsgálásakor ezért a hatóságoknak fokozott figyelmet kellene fordítani arra, okozhatták-e a kapott pszichiátriai szerek a kiszámíthatatlan magatartást,
és meg kellene vizsgálni azt is, milyen felelősség terheli ezért a kezelő pszichiátereket."

***

A szervezet honlapja IDE KATTINTVA elérhető. Ugyan nincs frissítve, de eléggé belemélyednek a pszichiátriai esetek által elkövetett bűncselekményekbe: van fent egy lista is az ilyen típusú gyilkosságokról, meg egy csomó témába vágó írás. Érdemes megnézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr181603338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2009.12.17. 20:44:52

A "Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért" szervezettel csak egy bajom, hogy igencsak kötődik a szcientológiához.

www.delmagyar.hu/blog/szabad_otletek/droggal_a_drog_ellen/100/787/

BéKu 2009.12.17. 20:57:37

Szcientológiai egyház :D LooooL. Euronics...

Amúgy ennyire nem néztem utána ennek az egyesületnek, de amit megfogalmaztak az idézett közleményben azzal maradéktalanul egyetértek, egyéb tevékenykedésükkel kapcsolatban nincsnek infóim :-))
süti beállítások módosítása