Beszólt a salgótarjáni SZDSZ Retkesnek
2009. december 03. írta: BéKu

Beszólt a salgótarjáni SZDSZ Retkesnek

Mivel fáradt vagyok, mert előző éjszaka mindössze 2,5 fél órát aludtam, ezért a kommentár, meg az SZDSZ és a liberalizmus feletti kesergés holnapra marad. Egyelőre itt az MTI-s hír. Katt!

 

Salgótarjáni SZDSZ: téves az országos pártvezetés politikája

Az SZDSZ salgótarjáni szervezete egészében tévesnek tartja a pártelnök és támogatóinak politikáját, olyannak, amely a régóta mély válságban lévő SZDSZ történetének lezárulásához vezet - az erről szóló állásfoglalást csütörtökön juttatták el az MTI-hez.

Ebben leszögezik: megdöbbentőnek, értelmetlennek és elfogadhatatlannak tartják azt a közleményt, amelyben a megújult vezetés, bármiféle jogosultság nélkül, megszűntnek nyilvánította a párt parlamenti frakcióját.   

Az Ágasvári Balázs, Losonczi Tamás és Percze Szabolcs ügyvivők, valamint Ercsényi Ferenc és Gusztos István OT-tagok által jegyzett állásfoglalásban a salgótarjáni politikusok morálisan, politikailag és intellektuálisan egyaránt tarthatatlannak nevezik a költségvetés elutasítását "javasló-követelő" álláspontot, és tarthatatlannak azt a gyakorlatot, amely a párton belüli vitát "az SZDSZ" és "a frakció" ellentétévé stilizálja.   

Kifejtik: az SZDSZ további sorsa azon múlik, képes lesz-e valóságos megújulásra liberális értékeinek megtartásával, de úgy látják, hogy a megújulás esélye véglegesen elveszik, ha a küldöttgyűlés elfogadja az "antidemokratikus változtatásokat javasló" alapszabály-tervezetet.   

Retkes Attila pártelnök hétfőn jelentette ki, hogy politikai értelemben megszűnt az SZDSZ parlamenti frakciója, miután a képviselőcsoport megszavazta a költségvetést annak ellenére, hogy az SZDSZ - mint párt - azt nem támogatta. A parlamenti SZDSZ-képviselőcsoport erre úgy reagált, hogy Retkes Attila nyilatkozatával, mint komolyan nem vehető megszólalással, a liberális frakciónak nincs dolga.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr551572391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása