Megszűnt a salgótarjáni SZDSZ
2009. szeptember 30. írta: BéKu

Megszűnt a salgótarjáni SZDSZ

Gyakorlatilag megszűnt a liberális párt a városban. Legalábbis erre utal az, hogy októbertől (ami ugye holnap kezdődik :P) a tarjáni SZDSZ egyetlen egy önkormányzati képviselője, Ercsényi Ferenc, valamint a bizottsági tagok a Liberális Salgótarjánért Egyesület keretein belül végzik majd tevékenységüket. Így nyílván egyértelmű, hogy a nemrég lemondott Oravecz Balázs helyett nem választanak új elnököt a salgótarjáni szervezet élére. Ettől függetlenül SZDSZ-es párttagságukat mindannyian megtartják.

Az LSE májusban alakult, a szervezet alapszabályát a 13 alapító tag hagyta jóvá az alakuló közgyűlésen. Az egyesület célja, hogy közreműködjön "a modern, európai liberális kultúra" (lehet példát venni a német FDP-től!!!!) salgótarjáni és Nógrád megyei népszerűsítésében (milyen szép gondolat...), a hazai társadalmi vszonyoknak megfelelő átültetésében, újrafogalmazásában. Mindezt rendezvények szervezésével és folyóirat kiadásával akarják elérni.

Noshát. Egyszer tényleg nem ártana végre definiálni, hogy mi is az a liberalizmus. Mi a különbség a valódi liberalizmus, és aközött a torz valami között, amit például az SZDSZ immáron hosszú évek óta képvisel, és ami végül a bukásához vezetett? 

Amúgy ha már Liberális Salgótarján meg társai. A tarjáni SZDSZ-nek valóban voltak pozitív kezdeményezései. Ilyen volt például a Tarjáni Városlakó nevű kultúrális-közéleti folyóirat, ami speciel nekem igenis elnyerte a tetszésemet. Két példányt materiális valójában őrzök, a többi pedig pdf. formátumban pihen a számítógépemen. Amúgy a www.varoslako.extra.hu oldalról letölthetők. A neten 10 rész van fent, nem tudom miért nem jelent meg több. Vagy volt 2009-ben is, csak a netre nem került fel? Nem tudom.

Mindenesetre az a kiadvány tényleg pótolt egyfajta űrt, hiszen abszolút politika mentes volt, ugyanakkor egy csomó olyan dologról szólt, amiről máshol nem olvasni, vagy ha mégis, akkor sem ilyen részletességgel. Jó újság volt, nem tudom mi lett vele.

Amúgy azon gondolkoztam, hogy Ercsényi miért ott ül a közgyűlésben, ahol?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr231419058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2009.10.01. 08:33:27

A "Tarjáni Városlakó" tényleg egy normális újság volt(?), az elmúlt években ilyen színvonalú újság nem jelent meg a megyében. /szerintem elfogyott a pénz, válság van :)/

Nekem erről a süllyedő hajó jut eszembe...

és a video játékok:
GAME OVER
süti beállítások módosítása