Ahogy tetszik
2010. június 03. írta: Robert McKefir

Ahogy tetszik

A Wikipédia mintájára sok internetes lexikon született már, amely az előbbinek a szerkezetén épül fel (van ennek jobb neve is, de nem vagyok proginfes): ezek lehetnek specifikusak, egy-egy játékra vonatkozóan, vagy pár nagyon elvakult "turbómagyar" játszótere, mint a metapédia.

Valaki a gyik-es oldalon óvatosan megkérdezte, hogy lehet-e ez ellen tenni valamit. Persze jöttek mindenféle válaszok. Az fonák jobb-közepestől, rettegő baloson át, az übermagyarig mindenki megírta véleményét az oldallal kapcsolatban.

Nézzünk egy, aztán majd még egy példát! Íme az első példa: Zsidók a magyar közéletben! A téma megunhatatlan! Igaz, vannak olyanok, akik tényleg zsidó vallásúként kerültek fel a listára, pl. Suchman Tamás (Sávolyról, meg a sztereotípiákról egy szót se ejtek, becsszó), mások pedig csak a szerkesztők irigysége valamint az oldalra írkálók nézeteivel való nem egyezés miatt kerültek ki. A Jobbikosokon kívül gyakrolatilag mindenki ott található (csodálom, hogy Tomcat még nincs fent, mivel ő is már zsidóbérenc) - bár a vitalapon az "új zsidókra" is ráutaznának páran, mint pl. Schiffer Andrásra ("ráadásul a Szakasits unokája!!!!! - hű, a betyármindenségit, az ilyen miért nem Dachauban fürdik???").

Bár ahogy látom a kis huncutok levették a szerkesztés fület, így anonim módon senki sem írkálhat a művükbe, - mert még a végén kiderül, hogy Erdő Péter, Szálasi Ferenc vagy, in horrible dictu még Vona Gábor is zsidó - nem úgy, mint a wikibe, ahol a Bessenyei Péter szócikk egyszer nagyon megsínylette a fővárosi Air Race futamot:P

Mindenesetre Ungváry Krisztián megpróbált szót érteni velük, sikertelenül. Ugye ismerős az a mondás, hogy hülyékkel ne vitatkozz, mert ha lealacsonyodsz az ő szintjükre, akkor legyőznek a tapasztalatukkal (na ez modoros lehet egy kicsit, de igaz).

 

Mi a baj az oldallal? Igazából semmi. Pár honfitársunk játszótere ez, amelyen kiélhetik magukat, és végre zsidózhatnak, úgy hogy valaki még látja is írásaikat, és közben a závéhá se viszi el őket (inkább az OPNI-t ajánlanám, de hát azt a derék szocik bezárták, remélem újra megnyitja majd kapuit hamarosan).

A baj ott kezdődik, hogy van egy meta-magyarság. Őszerintük mindenki zsidó, aki nem éljenzi a turánizmust (amiről túl sok fogalmuk nekik sincs), akiknek sikeresebb a vállalkozása vagy nem kölcsönre veszi az autót. Indikátorok? Igen. Mindig is lesznek ilyen emberek, ez igaz, de a hálás 8 évnyi szocialista kormányzás megsokszorozta őket. Ezek a magyar állampolgárok olvassák/szerkesztik az oldalt. És persze van reklámja is a dolognak. Nyilvánvaló, hogy a metapédiát nézegetik a kuruc törzsolvasói is (erre nincs forrásom, csak elméletem - tehát én is konspiratív zsidó vagyok? Ajvé:D) - akik minden bizonnyal a Jobbikra szavaztak (most valamit ki kell találniuk, a folyosói beszélgetések alatt, hogy a szavazóbázisuk hogyan legyen szalonképesebb, ámde ne vesszen el).

Nézzük a másik példában, hogy milyen a felfogásuk. Nem holokausztos témát veszek elő, mert az túl hoszú lenne, álljon itt Lidice megsemmisítése inkább példaként (pár dolgot még ki is emelek)!

Az úgynevezett "Lidicei tömeggyilkosság" a szövetségesek egyik propagandahazugsága (tényleg, alig 1357 embert öltek le, ez tulajdonképpen lófasz), mely a nürnbergi perek során különös jelentőséget kapott.

A korunkban szokásos történelemírás szerint Lidicében Reinhard Heydrich meggyilkolása után SS egységek 200 teljesen ártatlan cseh férfit öltek meg.

A németek kiűzésére Szudétaföldről mítoszt kellett kitalálni, mely a tényleges németek elleni bűnözést elfedi. Erre használták Lidicét. - ez viszont igaz lehet, jó indok volt 1945-ben a kitelepítést a kassai programmal még ezzel is megfejelni

Alább:

1942 június 10-én Prágában hivatalosan kihirdették: SS-Főparancsnok Heydrich gyilkosai után nyomozva kiderült, hogy a Kladno melletti Lidice lakossága a tetteseket támogatta és segítette. A bizonyításnál a lidicei lakosság kikérdezése nem hozott eredményt. Ezt a hozzáállást további birodalom- ellenes cselekmények húzzák alá, mint államellenes nyomtatványok, fegyver és lőszerraktár, egy illegális adó, valamint nagymennyiségű áru jelenléte a faluban, melyek bizonyítják, hogy a falu lakói a külföldi ellenség aktív szolgálatában állnak. (nem baszdmeg, majd a csehek nekiállnak éljenezni Dolfit, meg Heydrichnek éneklik felállva boldogan a Die Fahne hoch-ot. A hazaszeretet szerintetek csak a magyarokra, meg a németekre igaz?) Miután a falu lakói tevékenységükkel és SS-főcsoportvezető gyilkosainak támogatásával a fennálló törvényeket lábbal tiporták, a férfiakat lelőtték, a nőket koncentrációs táborba vitték, a gyerekeket pedig nevelőintézetekbe adták. A falu épületeit lerombolták és a falu nevét kivettük a települések jegyzékéből. 1942, szeptember 21-én.

A falu férfilakosságának lelövése után, melyet a cseh csendőrség végzett el (apukáim, forrás meg Etesen? Ezek a cseh rendőrök ezek szerint a sajátjaikat lőtték le, nahát, ők nem mocskos ávéhá, hanem a rend képviselői?), a birodalmi munkaszolgálat lerombolta a falut, hogy elriassza a lakosságot az ellenség hasonló további támogatásától. Ilyen eljárásokat a hadijog elismer, és minden hadviselő félnél szokásosak. Ezek alapján nem szokásos az ilyen eseteket erkölcsileg megítélni.

Az utolsó kiemelt mondatra inkább nem írok semmit. A szerkesztők leülhetnek, egyes.

Más is felfedezte már magának az oldal gyönyörű paradoxonait.

Szóval mi is ezzel a baj: az, hogy szemellenzősek. Méghozzá úgy szemellenzősek, ahogy az előző rendszerben látható volt. Sőt. Még az ötvenes években. Csak egy út a járható. Valójában olyanok is mint a kommunisták: elítélik a demokrácia bármilyen változatát, (totális) állami tulajdont szeretnének, és csak az Egy és Egyetemes Dogmában bíznak. Mi ez? Az Egy és Egyetemes Dogma itt nem a proletárdiktatúra vagy Joe bácsi tévedhetetlensége, hanem az, hogy a nácik, hát igen, néha elvetették a sulykot, de mennyi gonosz zsidót kiirtottak, és most ezek a gonosz zsidók meg akarják bosszúból folytani a világot. Sehogy sem lehet meggyőzni őket téveszméikről (nem antiszemitizmusozok, mert arról van egy nagy rakat könyv, kinek-kinek ízlése szerinti). Nem tudják azt elfogadni, hogy két oldalú a dolog. X millió zsidó halálra dolgoztatásának és elpusztításának vagy a Hideg Napok hallatán hátradőlnek foteljeikben, és rágyújtanak egy szivarra, de ha a nürnbergi per, a szerbek délvidéki vérengzése vagy Lidice szóba kerül, akkor persze olyanok, mint a megsebzett vadkanok. Mennek előre, csak agyuk nincs: képtelenek átérezni, hogy más nemzetben is vannak hazafiak, és a hazéjukért vérüket is adó emberek. Talán jobb is, hogy a széljobber platformok nem működőképesek az EP-ben...

Persze vannak mindenhol alkategóriák, így megjelent már az újhungarizmus is - őket a régi, konzibb hungaristák kábé annyira szeretik, mint a neokonokat a sima konzervatívok. Talán a hülyeségben saját magukat majd felfalják. Talán.

A végén pedig legyen itt egy "polkorrektebb" szócikk a "bibsibb" lexikonból Lidicéről.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr322053833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atoszbá · http://rogbixv.blog.nepsport.hu/ 2010.06.04. 15:41:27

"Ilyen eljárásokat a hadijog elismer, és minden hadviselő félnél szokásosak. Ezek alapján nem szokásos az ilyen eseteket erkölcsileg megítélni."

Ez nagyon ütött. Genfi egyezmények smafu? Vagy mi?
Ellenség civil lakosságát tilos legyilkolni, nem még a sajátot!

Robert McKefir 2010.06.04. 17:14:30

@atoszbá: Na ja, a hadijog abban az esetben ismer úgymond ilyeneket - és csak az ő olvasatukban, hogyha szerb civileket kell lemészárolni vagy ártatlan cseh falusiakat - ellenben a szerbek 1945-ös bosszúja merő genocídium, és erről kellene tárgyalni, nem a holokausztról: szintén az ő olvasatukban...
Jut eszembe, küldtem neked egy linket, érdemes megnézni, hogy Szlovákiában már feltalálták a víz alatti vasútállomást:D

atoszbá · http://rogbixv.blog.nepsport.hu/ 2010.06.06. 00:16:37

@Robert McKefir: Csak ma néztem meg, tegnap Komáromban voltam. Nem semmi helyzet Füleken, nálunk már úgy tűnik tetőztek a folyók...
süti beállítások módosítása