Ottó a mottó!
2010. július 31. írta: BéKu

Ottó a mottó!

Ugyan egyelőre még csak takaréklángon, de elkezdődött az önkormányzati választási kampány. Ennyek egyik hamisítatlan jele, hogy a salgótarjáni MSZP elkezdett mozgolódni a Facebookon.

Egy oldalt és egy csoportot is létrehoztak, amihez csatlakozni lehet:

Az oldal az "Ottó a mottó" néven fut, és Dóra Ottót, az MSZP salgótarjáni polgármester-jelöltjét hivatott népszerűsíteni. Egyelőre még csak néhány adatot találhatunk a jelöltről, úgy mint születési dátum és hely illetve iskolák. De azért van feltöltve pár kép is. Az egyik gondolom a hivatalos jelölt-fotó, egyen a feleségével strandol, kettőn pedig a barátaival/ismerőseivel látható.

A Facebook-csoport a "Csapatmunka Salgótarján jövőjéért!" nevet viseli, és valószínűleg nem lövök nagyon mellé, ha azt mondom, hogy a salgótarjáni MSZP kampány-oldalaként fog működni. Az adminisztrátora maga Dóra Ottó, szerkesztőként szintén ő, illetve Galló Júlia tevékenykedik. Egyelőre itt is csak alapadatok, a szocik helyi szervezetének elérhetőségei vannak megadva, fényképek még nincsenek.

A csoport leírása szerint: "Hiszünk abban, hogy megfelelő, korszerű, megújulásra képes városvezetéssel vonzóvá tehetjük Salgótarjánt a befektetők körében, ezáltal új munkahelyeket teremthetünk! Hiszünk abban, hogy átgondolt programmal a tehetséges szakemberek és a diplomás fiatalok elvándorlását csökkenteni tudjuk! Hisszük, hogy minden tarjáni közös érdeke egy új, a feladatra alkalmas, felelős városvezetés megválasztása! Hiszünk abban, hogy megvalósítható elképzelésekkel újra büszkék lehetünk szeretett városunkra, Salgótarjánra! Csapatunk képes a kihívásoknak megfelelni! Október 3-án sikerülnie kell!"

Szóval így nyomul a salgótarjáni MSZP a legnagyobb közösségi portálon. Nem tudni, hogy csak megcsinálták az oldalt és a csoportot, aztán így marad, vagy kihasználják a benne rejlő lehetőségeket is, például az üzenőfalat?

Na de mi újság az ellenoldallal? Hogyan használja a Facebookot Székyné dr. Sztrémi Melinda, illetve a Fidesz?

Még az országgyűlési választások előtt készült egy "Székyné Sztrémi Melinda Klub" nevű felhasználó. Ez nem oldal, nem csoport, hanem sima natúr felhasználó. Alap adatok vannak itt is megadva, az üzenőfalat pedig ugyan használták a kampány időszaka alatt, de csak néhány alkalommal. Kérdés, vajon a jövőben ez változik-e majd?

Én, mint "digitális bennszülött" választópolgár bízom benne, hogy nem csak a hagyományos szórólapos, plakátos offline-kampányt nyomatják majd politikusaink, hanem figyelmet fordítanak majd az online jelenlét erősítésére is, hogy ne csak az idősebbeket, de MINKET is megszólítsanak (mint ahogy teszi ezt az LMP és a Jobbik országosan - és talán éppen ezért olyan népszerűek a fiatalok körében) a közösségi médián keresztül, hiszen MI is itt vagyunk, de nekünk már mások az igényeink. Ha a fenti Facebook-kezdeményezések ennek az első jelei, akkor (pártoktól függetlenül) én csak üdvözölni tudom őket.

Végülis a XXI. században élünk, és 2010-et írunk, nem? :-))

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr302188746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása