Kampány 2010: Fideszes önkormányzatok külső tanácsadói
2010. január 11. írta: BéKu

Kampány 2010: Fideszes önkormányzatok külső tanácsadói

Itten vagyon egy cikk a NOL-on, mely Salgótarjánra is vonatkozik két bekezdés erejéig.

"Több fideszes vezetésű önkormányzat is szerződésben áll a Hír TV egyik műsorvezetője, a Fidesz rendezvényeiről is ismert Rákay Philip tanácsadó cégével. A társaság egyik tagja egy volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek saját cége is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak. A megrendelők elégedettek."

(...)

"A két cég közösen dolgozik Salgótarján fideszes polgármesterének, Székyné dr. Sztrémi Melindának is. A lapunk birtokában lévő iratok szerint a Contact Media régóta leszerződött az önkormányzattal: 2007-ben például (augusztus és december között) havi egymillió forint plusz áfát számláztak, 2008 májusa óta pedig havi hatszázezer forintot kapnak."

(...)

"Fenyvesi Gábor, Salgótarján fideszes alpolgármestere a Népszabadságnak azt mondta: a város tanácsadói kerete „nem került feltöltésre”, egy négy-öt fős kabinet foglalkoztatása többmilliós kiadást jelentene, az említett cégek megbízása sokkal olcsóbb. „Nagyon elégedettek vagyunk a munkájukkal. Az idei költségvetésünk még nincs kész, ezért nem tudtunk egyelőre szerződést hosszabbítani velük 2010-re”, tette hozzá. Fenyvesi Gábor kérdésünkre elmondta: nem közbeszerzési eljárás során választották ki a cégeket, ez a polgármester egyéni elbírálása volt."

(...)

BéKa Véleménye

Tanácsadói minden politikai vezetésnek - legyen az helyi, megyei, regionális vagy országos szintű - vannak. Abban sincs semmi kivetni való, hogy "saját" embereket kérnek fel. Nyilván egy fideszes politikus nem fog felkérni ballib tanácsadót, hiszen az eleve nem úgy gondolkozik, mint ők, ráadásul nem is biztos, hogy az illető tudása legjavát adja akkor, amikor a PR-tanácsokat osztogatja. Tehát evidens, hogy jobboldali jobboldali tanácsadót szerződtet, baloldali meg baloldalit. Éppen ezért a közbeszerzés is hülyeség egy ilyen bizalmi munkára. A kérdés tehát nem ez.

Sokkal érdekesebb az, hogy ami tanácsot ad x vagy y, az jó, vagy rossz. Illetve meg ér-e annyit, amennyit vagy sem? Direkt írtam x-et meg y-ont, mert jelen esetben teljességgel mindegy, hogy milyen szinű politikusról vagy tanácsadóról beszélünk. A havi 600ezer+áfa szerintem egyáltalán nem sok ilyen tevékenységért, mondom a kérdés inkább az, hogy ezért cserébe mit kapnak?

De térjünk át egy másik kérdésre, amit e-mailbe vetett fel a blog egyik olvasója. Erről nagyon szívesen írnék amúgy egy hosszabb írást is, mert megvan róla a véleményem. Most egyelőre csak pár szóban. A Város honlapja nekem se tetszik. Amúgy pedig fogok majd még ezzel foglalkozni, már régóta tervben van.

A Városunk abszolút olyan, amilyennek lennie kell. Nem egyoldalú, hanem az, ami rá van írva, vagyis "Polgármesteri tájékoztató". Gyakorlatilag kommentár nélkül, abszolút szárazon olvashatók benne - visszamenőleg - a városban történt események. Sport, kultúra, közélet. Nagyon ritka, hogy "politikai" tartalom is belekerül. Előfordul persze, de tényleg minimálisan. Ez gyakorlatilag egy "hírgyűjtemény".

A Városi TV az meg egy külön állatfaj. Amit felvetett az olvasóm, abban TELJES mértékig igaza van. 275-ből 250-ben feltehetőleg valóban szerepel Székyné. És ez szerintem sem előnyös. Ezért is írtam, hogy vajon milyen tanácsokat adhat a PR-es bagázs, hogyha ilyen malőrök vannak?

+ bár azt írtam, hogy érthető, hogy jobbos önkormányzatok jobbos tanácsadókkal szerződnek, annyit azért hozzátennék, hogy néha azonban nem ártana a ballib kreatívokat is szerződtetni, vagy legalábbis ellesni tőlük a módszereiket, mert ilyen téren még mindig fényévekre van a Fidesz mondjuk a hajdan volt SZDSZ-től.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr391663508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása