Képek estére
2010. szeptember 23. írta: Robert McKefir

Képek estére

Jon McNaughton amerikai festőművész oldalán két képet lehet megnézni. Szerintem érdemes.

 

Kérdés: manapság csak az lehet sikeres művész, aki baloldali vagy liberális? Ez a republikánus (a képek alapján szerintem rájuk szavazott) művész nem modern formákkal alkotott, szerintem egész elgondolkodtató képeket. Vagy nézzük a mostani Heti Választ. Tehát színpadra visznek egy Csurka István darabot (kicsit persze azóta megzakkant az öreg) - mi ezzel a baj? Talán mert egy populista pártot vezetett, amely említett nemzeti jelszavakat, amely már büdösen hatott a ballib (régi szamizdatos és kommerből hirtelen szocdemmé váló) embernek. Na jó, persze TGM vagy Konrád György is tudna mesélni a fordulatokról...

Igen is szükség van Csurka darabokra, egy olyan országban, ahol Geszti-féle rímterroristák tevékenykednek, és Alföldi (akivel nincs problémám, felőlem akár lehet "Roberta" is magánéletében) színpadra vinné a cigánygyilkosságokat. Szóval, ha más haszna nincs is Csurkának, akkor legalább az ellenpont szerepét vállalja fel. Persze Dörner Györgyről tudjuk, hogy melyik párttal szimpatizál, mostanság Reviczky Gábort is lehet látni Tarlós mellett kiálló plakátokon. Na ja. Legyen véleménye egy művésznek. Miért is ne: talán Majakovszkij kevesebb lett volna, ha nem állt volna a forradalmi szocializmus mellé - hja: talán akkor még volt értelme szocializmusról beszélni. Mindenesetre alig várom már, hogy az Alföldi darab bemutatóján az MSZP vezérkar Ildinénitől kezdve Házmesteren át IngyenBKV Csabáig tüntetőleg ott üljön az első sorban (na persze a TASZ nagy baráta Schiffer is előfordulhat a háttérben - de talán őt észre se veszik, mint pártjának támogatottságát vidéken)

Szóval így a végére feltenném megint a kérdést: manapság csak a baloldali és a liberális beállítottságú művészek lehetnek sikeresek?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr962318988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása