Lázár a Mariana-árok mélyén
2011. szeptember 26. írta: BéKu

Lázár a Mariana-árok mélyén

A Fidesz frakcióvezetője ma átlépett egy határt. Egy olyan határt, amelyet az a politikus, aki nem tart be, saját magáról állít ki nem éppen dicséretes bizonyítványt. A család, a hozzátartozók ugyanis normális politikai kultúrában tabunak kell, hogy számítsanak. Ez így jó, ez így fair. Gáz és aljas dolog, ha valaki ezt felrúgja és "családilag" vág vissza ellenfelének. Nincs kivétel, nincs olyan éles vita, ami erre mentségül szolgálna.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője és Lázár János a jövedéki adók emeléséről szóló előterjesztés záróvitájában folytattak kemény szópárbajt. Schiffer ekkor fogalmazott úgy, hogy nem lepi meg, hogy Lázár "továbbra is azt a bolsevik típusú érvelést alkalmazza, hogy mindenki, aki vele ért egyet, a világos oldalon áll, mindenki, aki a másik oldalon van, az a sötét oldal". Majd úgy folytatta: "Kedves Lázár képviselőtársam, ez a típusú érvelés kezd kicsikét unalmassá és silánnyá válni, jó lenne, hogy ha lejönnének erről a típusú gondolkodásról, és arra figyelnének, ami egy-egy kritikai észrevételben elhangzik."

Megérne egy misét amúgy az is, hogy Schiffernek ebben speciel igaza van. De most nem ez a lényeg. Bár lehet, hogy Lázár azért is reagált úgy, ahogy, mert Schiffer tökéletesen célba talált a kijelentésével. Mindenesetre a fideszes politikus az erre adott reakciójával a lehető legmélyebbre süllyedt. Azt találta ugyanis mondani, hogy "ebben a teremben olyan emberek ülnek - még a szocialisták között is -, akiknek nincsenek ilyen tapasztalatai. Ön az egyetlen, aki tapasztalatokkal rendelkezik a bolsevik mentalitást illetően, családi alapon, úgyhogy azt kérem, hogy ezt hagyja abba". Családi alapon, mi?

Ez egy tényleg nagyon aljas megjegyzés volt Lázár Jánostól, jogos a Schiffer által mondott "újabb erkölcsi mélység" emlegetése. Csatlakozva az LMP-s politikushoz, egyébként én is ugyanilyen aljasnak tartottam és tartom pl. Pokorni Zoltán esetét (2002-ben nyilvánosságra került apja ügynök múltja, ami miatt lemondott pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról). Egyszerűen ugyanis nem gondolom, hogy bárkinek szemrehányást lehet tenni azért, amit a felmenői csináltak. Az nem az ő ügyük. Mindenkit a SAJÁT cselekedetei minősítsenek, és ne az, hogy kik a családtagjai, és hogy azok mit tettek, vagy milyen szerepet töltöttek be a múltban!

Folyt. köv.

* A poszt a szerző szubjektív véleményét, látásmódját tükrözi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr553259013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.