Nemmegszorítás
2011. szeptember 17. írta: BéKu

Nemmegszorítás

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken bejelentette a jövő évi büdzsé főbb számait, és ennek keretében még néhány nyalánkságot. Lesz járulékemelés a munkahelyteremtés, áfaemelés a fogyasztás élénkítés érdekében. A társadalmi különbségek csökkentéséhez pedig az szja-rendszer átalakításával járulnak hozzá: kivezetik a szuperbruttót és az adójóváírást. Mindenki jól jár, a kiskeresetűek meg pláne. Szó sincs megszorításról, Matolcsy is megmondta.

Én meg szerdán írtam azt, hogy attól, hogy valamit nem megszorításnak nevezünk, még megszorítás marad. Az "Országvédelmi Költségvetés" (LOL) ismertetése után pedig már egyáltalán nem értem, mi értelme van még a maszatolásnak. Miért nem lehet végre nyíltan beszélni és felnőttként kezelni a zembereket? Mire jó ez a mellébeszélés? Miért gondolja azt a kormány/Orbán Viktor/Fidesz, hogy a zemberek a saját pénztárcájuk helyett a kormányzati kommunikációnak hisznek majd?

Oké. Mindenhol vannak elvakult alakok, akik simán benyelik még azt is, hogy 1+1=3, ha azt az általuk cáfolhatatlannak hitt valaki mondja. De a többség azért nem ennyire hülye. Maximum naiv és hinni meg bízni akar, akart. Ezért szavazott például 2010-ben bizalmat a Fidesznek. Felfoghatatlan, miért kell ilyen nyilvánvaló baromsággal (megszorítás vs nemmegszorítás) koptatni ezt a bizalmat.

Folyt. köv.

* A poszt a szerző szubjektív véleményét, látásmódját tükrözi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr513234957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2011.09.18. 10:42:54

Az első bekezdést a fidesz.hu-ról ollóztad össze? :)

BéKu 2011.09.18. 11:01:38

@galagonya: Honnan máshonnan? Matolcsy is megmondta, hogy mindez nem megszorítás! :D

(egyébkén nyilván egy jó adag irónia lapul meg az első bekezdésben)

julchew 2011.09.18. 20:03:51

Szerintem nem a kommunikációs játékaikkal koptatják magukat, hanem azzal, hogy darabra el lehet fogni, hogy miről mit mondtak (hazudtak) 2002-2010 között, és ehhez képest most hogyan cselekszenek.

BéKu 2011.09.18. 20:51:58

@julchew: A kettő egymásból következik.

julchew 2011.09.19. 21:07:27

@BéKa: Amennyiben azt nézzük, hogy 4 évnyi ellenzéki hazudozásból másfél évnyi (meg még ki tudja...) hazudozás következik kormányon, akkor igen, egymásból.
De szerintem az ellenzéki hazudozás (bár nem értek vele egyet) nem mérhető a kormányon való hazudozáshoz.

BéKu 2011.09.19. 23:03:47

@julchew: Erről szól a poszt. Hogy még akkor is mellébeszélnek (ha úgy tetszik hazudnak), amikor már teljesen nyilvánvaló, hogy amit mondanak, az nem igaz.

És ez az, ami teljességgel érthetetlen a számomra.

Sokkal tisztább lenne, ha végre nyíltan beszélnének, maszatolás nélkül.
süti beállítások módosítása