Megbokrosodott MDF, újratervezett SZDSZ és a nemzeti MSZP
2009. december 12. írta: BéKu

Megbokrosodott MDF, újratervezett SZDSZ és a nemzeti MSZP

Politikai szempontból nem fogunk unatkozni ezen a víkenden (sem). Szombaton igazi dömping várható, de haladjunk csak sorjában.

Az MDF országos választmányi ülést tart, ahol napirendre kerül a párt választási programjának tervezete, és szóba kerülhet az országos lista is, de ezekről egyelőre döntés MÉG nem születik. Ellentétben a miniszterelnök-jelölt személyével, mert állítólag Bokros bácsit azért majd megszavazzák kormányfőjelöltnek.

A SZDSZ is országos küldöttgyűlést tart. Nagyon kíváncsi vagyok a megjelentek létszámára. Egyébként itt is elsősorban a párt programja lesz a központi téma, de ők nem a választásra készülnek, hanem Újratervezés címmel vitatják meg a szadi 2010-2014 közötti feladatait - kérdés akkor életben lesz-e még a párt? Jah, és alapszabályt is módosítani akarnak, mert létre akarnak hozni egy Választási Operatív Testületet, ami majd a kampányt irányítaná.

A legnagyobb durranás azonban nem a fenti két, a parlamenti küszöb alatt található párthoz köthető, hanem a szocikhoz. Most kongresszusoznak ugyanis Lendvaiék. Nagyon titkosan, zárt ülésen döntenek az országos listáról, a párt programjáról és a miniszterelnök-jelöltről. Hogy mi olyan titkos az egészben, az igazán jó kérdés. Az országos listát ismerjük. Mesterházy jelölését már kb. két hete tudjuk. Elég kicsi a valószínűsége, hogy borulna a kocka. Nyílván azért a külsőségekre ügyelni kell, a zárt ülés meg előírás.

Egyébként a Népszabinak köszönhetően tegnap már a párt programjának főbb elemeit is olvashattuk, mely alapjáraton egy vicc, hiszen elfeledkezik arról az aprócska tényről, hogy 8 évig ők kormányoztak és ha nagyon akarták volna, akkor mindezen leírt dolgokat már réges régen megvalósíthatták volna - de nem tették, most mégis olyanokról regélnek, amelyekkel ellentétesen tevékenykedtek az elmúlt években. No mindegy. De a prímet mégsem ez viszi, hanem az, hogy az MSZP magát nemzeti (sic!) pártként definiálja újra. Na ez a megalol... :-)))

Szóval ez vár ma ránk. A Fidesz nem akar beleolvadni a nagy politikai kavalkádba, éppen ezért ők csak hétfőn országos választmányoznak. Ott dől majd el kedvenc Molnár Oszkárunk sorsa is. Indulhat vagy nem indulhat? To be, or not to be? Ez itt a kérdés!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr851591989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.