Gusztos nem nyugszik
2009. december 05. írta: BéKu

Gusztos nem nyugszik

Pár hete kaptam egy kedves ismerősömtől egy linket e-mailben egy, a NOL-on működő blog egyik bejegyzéséhez. Gyorsan végigfutottam a posztot, méltatlankodtam egy sort, aztán átlavíroztam egy szívemhez közelebb álló oldalra, de már akkor megfogalmazódott bennem az, hogy a fenti bejegyzést nem hagyom szó nélkül.

Az ugye látszott a posztból, hogy a szerző tarjáni, vagy legalábbis komoly köze van a városhoz. Nem sokkal később az is kiderült, hogy egy salgótarjáni SZDSZ-esről van szó. Erre a Lomnici-nyilatkozatról firkantott fejtegetésének végén utalt. Azóta idegesített, hogy ki lehet. Pár napja erre is rájöttem. A blogot jegyző jehu nem más, mint Salgótarján liberális büszkeségének, Gusztos Péternek az édesapja - Gusztos István.

Erre abból következtettem, hogy a már emlegetett írás megjelent a tarjáni SZDSZ weboldalán is, méghozzá Gusztos úr fotójával fémjelezve. Nagyon nem megyek bele a részletekbe, el lehet olvasni, mondatról-mondatra megcáfolni, kielemezni, én ezt most nem teszem. Egyetlen dologra térek csupán ki, ami mélységesen felháborított. Gusztos István ugyanis ha nem is szó szerint, de több mondatában is arra utalt, hogy az Ismerős Arcok zenekar szélsőséges. Aki hallgatta már a számaikat, - Gusztos úr feltehetőleg nem ilyen - az nagyon jól tudja, hogy ez NEM IGAZ!

Az SZDSZ-es politikus ostorozza a városvezetést, amiért az támogatja a jótékonysági koncertet: "az önkormányzat viszi vásári portékaként a tarjáni és Nógrád megyei szélsőjobb piacára".

Továbbá arra is kitér: "Hogy a városvédők, közöttük hívő salgótarjáni polgárok, nem törődnek azzal, miféle pénzt szereznek céljaik (a kálvária rendbehozatala -  a szerk.) megvalósításához, az legyen az ő dolguk, az ő szégyenük. Ám az, hogy a város önkormányzata és intézménye „odaadja” magát a szélsőjobboldalnak, s teszi mindezt a Salgótarján történetének legnagyobb tragédiájára emlékező gyásznapra időzítve, meggyalázva ezzel a meggyilkoltak emlékét – igazi botrány, szégyene az egész városnak."

Hogy mi a szégyen, arról inkább ne vitatkozzunk. Túl sokat ártott már Magyarországnak Gusztos úr pártja ahhoz, hogy az ilyen megnyilatkozásokat az emberek ne tekintsék hitelesnek Önöktől. Hogy miféle pénzt szereznek a szervezők, arra pedig igen egyszerű a válasz: több száz salgótarjáni és környéki, hétköznapi ember pénzét, akik megvásárolják a belépőt. Nem nácik, nem szélsőségesek. Olyan emberek csupán, akiknek fontos a Hazájuk!

Gusztos István nem feledkezik el a már megszokott "liberális" szövegről sem, amely ugye úgy szól, hogy ha valami nemzeti, akkor az náci is: "Tudnivaló pedig, hogy az Ismerős Arcok rendszeres szereplője a különböző „nemzeti”, azaz szélsőjobboldali, olykor kifejezetten neonáci-újnyilas szellemiségű rendezvényeknek."

Nos, amennyiben Gusztos úrnak a nemzeti = szélsőjobboldali, akkor ott súlyos fogalombeli problémák vannak. Az, hogy valaki számára fontos a nemzet, a haza, még nem jelenti azt, hogy szélsőjobboldali. Pontosan ez a fajta hozzáállás az, ami miatt az SZDSZ most ott tart, ahol. Képtelenek meglátni a különbséget fogalmak és fogalmak között. De lehet, hogy nem is akarják.

Viszont térjünk vissza az Ismerős Arcokra. Általában a magukat liberálisnak vallók büszkék arra, hogy tájékozottak, tanultak, minden tekintetben képben vannak. Nos, Gusztos úr feltehetőleg - a többi szélsőségesező társához hasonlóan - még azt a fáradtságot se vette, hogy felugorjon a youtube-ra, az oldal tetején található fehér sávba beírja, hogy I-S-M-E-R-Ő-S A-R-C-O-K, megnyomja a search gombot, és belehallgasson LEGALÁBB EGY(!) számukba, mielőtt ilyen megnyilatkozásokra ragadtatta volna magát.

Amennyiben ezt nem tette, akkor nem értem milyen jogon ítélkezik? Ha viszont hallot már Ismerős Arcok-számot, akkor viszont tudnia kell, hogy minden Gusztos úr átal megfogalmazott mondat hazugság.

Itt van például ez a dal. Annyira, de annyira NÁCI! A közönség is, annyira, de annyira NÁCI! A mondanivalója is annyira, de annyira NÁCI! Ez is milyen kirekesztő, szélsőséges  (NÁCI) mondat már, hogy "Építsünk hidat tiszta szavakból határok fölé, S elindulhatunk egymás felé!"

Meg ez is olyan kirekesztő és NÁCI: "Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérből valók vagyunk
"

Egyébként érdekes, hogy Gusztos István beszél szélsőségesekről, tekintve hogy ő volt az, aki néhány hónapja megütött egy operatőrt. Emlékezzünk csak meg arról az ominózus SZDSZ-gyűlésről (ahol kb. 6 szimpatizáns jelent meg), és Gusztos úr liberálishoz méltó viselkedéséről!

Azt hiszem a salgótarjáni SZDSZ-es politikus ezúttal okosabban tette volna, ha nem szólal meg. Vagy ha megszólal, akkor előbb legalább utánanézhetett volna annak, amiről ír. Talán ez nem túl nagy kérés.

Azt viszont már végképp nem értem, hogy ha Gusztos úr szerint az Ismerős Arcok szélsőséges, akkor miért vette a fáradtságot és fotózta le a koncert plakátját, majd tette fel az internetre a blogjában, ezzel is reklámozva az általa szélsőségesnek tartott zenekart?

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr191576748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2009.12.06. 20:45:35

Nem juhe, hanem jehu
"A jehuk, a kétlábú élőlények viszont romlottak, gonoszok, leginkább az ősemberre vagy a majmokra hasonlítanak. Csak ösztöneik által irányított rút szörnyetegek, nélkülöznek minden értelmet, beszélni sem tudnak."

"Jehu (a héb. jehohu rövidített változata, a. m. 'Jahve [az Isten]'): ószövetségi személynév. - "

Kinek melyik szimpatikusabb:)

BéKu 2009.12.06. 21:43:13

@galagonya: Juj, köszi, javítottam is. Valószínűleg elgépeltem, de nem igazán tűnt volna fel, ah nem szólsz :-))

Amúgy pedig találó név a meghatározások alapján.