Kommunisták, vagyis izé Demokraták, ébresztő!
2009. november 11. írta: BéKu

Kommunisták, vagyis izé Demokraták, ébresztő!

A mai nap is elég színesre sikeredett, már ami a közéletet illeti.  Egyre inkább úgy látom, hogy a ballib értelmiség kezd teljesen becsavarodni.

Itt van mindjárt Gyurcsány, aki - a tegnapi Kálmán Olga-féle ATV-s Orbán-interjút kommentálva, tulajdonképpen arra válaszolva - az  MSZP 200. választmányán elhangzott beszédéhez kisértetiesen hasonló gondolatokat foglamazott meg, ezúttal a blogján.

Feri volt szíves többek között ezt mondani Orbánnal kapcsolatban: „Azon nem csodálkozom, hogy lehazudja a csillagot az égről. Azon már inkább, hogy ezt minden következmény nélkül teheti.”

Bagoly mondja verébnek, ugye... Mintha az ő nyilvánvaló hazudozásainak lett volna ránézve bármilyen következménye. Orbán sem szent, de még nem bukott le, és ez a különbség kettőjük között. Amíg róla is elő nem kerül egy rejtélyes kis szalagocska, addig az "Orbán is ugyanúgy hazudik", az csak egy szimpla urbán legenda.

Apropó. Közérdekű felhívás! Ha valakinek van bármilyen bizonyítéka a sötétség vezénylő tábornokának gaz hazugságaira, akkor álljon elő a bizonyítékokkal, és buktassa le a patásorbánt! A "baj" az, hogy tudjuk, hogy ő is ügyeskedik, csúsztat (mint MINDEN politikus), de olyan aljas módon és pofátlanul sohasem hazudott, mint ahogy azt Gyurcsány tette. Pont.

A nap másik híre az Moldova György kámingáutja volt. "Zsidó vagyok és kommunista" felütéssel állt elsősorban egyetemi hallgatókból álló publikuma elé kedden Kaposváron. Nem mintha ezt a két dolgot nem tudtuk volna róla eddig is. Mivel ezen esemény híre csak ma jutott el az országos médiumokba, ezért én is mai hírként kezelem.

Szóval úgy tűnik, hogy mostanában az írók/költők jelentősen betörtek a mainstream média hírei közé egy-egy megnyilatkozásukkal, vagy hozzájuk köthető eseményekkel. A Kertész gerjesztette cunami utóhullámai még javában nyaldossák a magyar emberek ingerküszöbét, de máris itt van a Kádár-fan, egyébként Kossuth-díjas író, Moldova György és tesz róla, hogy a kedélyek ne csillapodjanak.

Moldova egyébként ezen az ominózus kötetlen beszélgetésen többször éltette Kádárt, volt szíves beszólni Nagy Imrének is, de természetesen, mint a ballib oldalhoz tartozó értelmiségnek, kötelező volt rettegnie is egy kicsit. Így többek között arról is beszélt, hogy bár most is pocsék helyzetben van az ország, ennél már csak rosszabb lesz, majd mondandóját azzal zárta, hogy szimplán terrort jósolt a Fideszes kormányzás idejére az őt "csodálattal" hallgató közönségnek.

Ha őszinte akarok lenni egyébként, akkor számomra mind Gyurcsány, mind Moldova elvtárs megnyilatkozásai inkább viccesek, mintsem felháborítóak. Röhögni kell rajtuk, netán szánni őket, aztán menni tovább.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr231518328

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A köztársaság megosztottságáért 2009.11.17. 20:52:14

Fújódik már a következő  lufi, újabb hétre meglesz a ballaszt. A szocik még utolsó leheletükkel örökül hagynának egy „saját” köztársasági elnököt a következő kormánynak – írja a Magyar Nemzet. A mindig jólértesültek már azt is tu...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galagonya 2009.11.11. 20:04:05

Miskolcot olvastad már tőle?

BéKu 2009.11.11. 22:04:00

@galagonya: Nem, de ha lesz rá lehetőségem megteszem. Sok volt körülötte a botrány (mármint a mű körül), szóval biztos érdemes elolvasni.

BéKu 2009.11.11. 22:21:04

@BéKa: Egyébként ebben a posztban sem Moldova munkásságról van szó, mert azt természetesen elismerem, és tisztelem amit eddig elért, de ezek a megnyilatkozások... :-)

galagonya 2009.11.12. 16:06:13

Öregszik :)
Én szeretem az írásait, és el is lehet hinni, hogy amit leír, az úgy történt. Egyet lehet becsülni benne, a nézetei nem változtak az elmúlt húsz év alatt.