Fidesz és a kommunikáció II. - Gyurcsány come back
2009. október 31. írta: BéKu

Fidesz és a kommunikáció II. - Gyurcsány come back

Szóval a Fidesz kommunikácója szvsz sz*r. Egyetlen szerencséjük van. Az, hogy Gyurcsány méltán hírhedté vált öszödi beszéde óta ez az ember egy politikai hulla lett. Magyarán vele aligha fog majd szavazatokat gyűjteni A PÁRT.

Mármint direktbe, mert ahogy már eme témában írt első okoskodásomban említettem, ez az ember egy vér profi kommunikátor. Ő a vezér, de mellette azért még jó néhány hasonló kaliberű tehetség igyekszik majd a szétamortizált pártot újra összerakni, és minimalizálni a 2010-es választási vereségét.

Szóval Fletó valószínűleg a kampány során nem nagyon fog előbújni barlangjából, de a háttérből még nagyon sokat segíthet a pártjának. Vagy nem. Hogy végül melyik opció fog bekövetkezni, az nagyban függ majd attól is, hogy milyen idegállapotban is van valójában. A kommunikációs tehetsége nem kérdéses, az már sokkal inkább, hogy tudja-e kontrollálni magát, érzékeli-e még a realitás halvány talaját, vagy végképp elszakadt a valóságtól?

Tegnapi, az MSZP 200. választmányi ülésén mondott beszéde azt sugallja, hogy teljesen becsavarodott. Ugyanakkor az is lehet, hogy valójában nagyon is észnél volt, tudta (mint ahogy 2006-ban is tudta), hogy amit előadott az nem igaz, és a célja csak és kizárólag az MSZP-s politikusok felspanolása volt, akár nyilvánvaló baromságok, és hazugságok árán is. De íme a videó, döntse el mindenki, hogy szerinte melyik opció az igaz.

A felvétel nem teljes, hiányoznak belőle részek. Ennek ellenére számomra annyira vicces, hogy nem tudom megállni röhögés nélkül. Az már sokkalta szomorúbb, hogy ezt a beszédet, és magát Gyurcsány Ferencet is vastapssal jutalmazta több ízben is a közönség, melynek tagja volt többek között Czene Gyula salgótarjáni MSZP-s önkormányzati képviselő is, mint ahogy az a hírtv bejátszóján is látható.

A sok vicces kijelentése közül szerintem ez vitte a prímet: "a követelőző, agresszív, ragadozó hatalom nem egyszerűen kopog, hanem dörömböl a hatalom ajtaján". Már önmagában az elég nagy képzavar, hogy a hatalom a hatalom kapuján kopogtat, de nyilván ez direkt komponálta így a mester.

Emellett beszélt arról, hogy egy politikai közösség van, a magyar nemzet. Aki ezt nem óvja, hanem szakítja, az bűnt követ el. Na most ha ehhez hozzávesszük a többi fejtegetését, mint hogy a szabad, polgári Magyarország őrzői a szocialisták, hogy a világ és Magyarország dolgaiban ők állnak a jó oldalon, meg hogy csak a baloldal képes modern, erős, polgári világot teremteni, ezekből egyből kitűnik az, hogy igencsak diktatórikus a felfogása Ferinknek.

Magyarán meg van győződve arról, hogy csak az a jó, amit ők csinálnak, és aki nincs velük, az ellenük van, tehát az rosszat akar, na meg hogy csak egy jó út létezik, a szocializmus nemzeti progresszió útja.

Az egyik legszebb gondolata az volt, hogy az IGAZSÁG nem azon múlik, hogy ma vagy holnap kinek van többsége. Majd az úgyis utat talál a többség szívéhez.

Van még néhány érdekes gondolata. Például a fasiszta csizmák éppenséggel miatta kezdtek el masírozni, a Gárda megalakulásához nagymértékben hozzájárult őfelsége is, tehát ezzel riogatni picit álszent, és memória zavarra utal.

Az meg különösen vicces, hogy a harmadik magyar köztársaság álmát magának és az MSZP-nek vallja, hiszen a rendszerváltáskor ő még igencsak KISZ-vezér volt, ellenben a  demokráciát fenyegető Orbánnal szemben, aki akkor valóban egy létező, és nem csak elképzelt diktatúrával szemben tevékenykedett a Fidesszel egyetemben.

De mindennek a tetejében azt is megtudhattuk, hogy a szocialisták a demokrácia utolsó mentsvárai. Jaj, már előre rettegek, hogy mi lesz itt 2010-ben. Az NSDAP előbújik a Fidesz kabátja alól, lasszóval fogdossák majd az MSZP szavazókat, és jaj annak, aki nem hódol be a sötétség vezénylő fejedelmének!

(sokat gondolkozom azon, hogy ezek tényleg elhiszik, amit mondanak?)

De térjünk vissza a Fidesz kommunikációjához. Szóval az, hogy Gyurcsánynak miben lesz benne a keze, vagy miben nem, még kérdés. Én meg vagyok győződve arról, hogy a háttérből ő irányít. Azt ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy valaki, aki ennyire mániákusan ragaszkodik a hatalomhoz (Hiszen elmondta: csak az a jó, amit ők csinálnak, ha átadják a kormányrudat, akkor jaj lesz az országnak!), az egyik napról a másikra lemondjon mindenről, amit eddig a kezében tartott.

Fletó háttértevékenysége mellett ugyanakkor vannak olyanok, akik az ő  szellemiségét képviselik, mondhatni valódi Gyurcsány-klónok, akik még nem amortizálták le magukat. Na velük kell nagyon vigyáznia a Fidesznek. Ezek az emberek ugyanis rendelkeznek azzal a képességgel, amivel a mester, és ez akkor is hatalmas előny, ha mondjuk azért az ex-miniszterelnök szintjét nem érik el.

A legjobb példa Molnár Csaba, a MeH vezetője, aki hihetetlen hasonlóságot mutat a vezérrel kapcsolatban, és a mai megnyilvánulása is ezt támasztja alá. No meg azt is, hogy szerintem tombol benne a vágy, hogy miniszterelnök-jelölt lehessen. És amennyiben ő lesz A KIVÁLASZTOTT, akkor a Fidesznek fel kell kötnie a gatyáját. Orbánnak meg pláne, akit ma Molnár egyszerűen le lúzerezett, mondván bármelyik MSZP-s lealázza majd a miniszterelnök-jelölt vitában, mert Orbán tehetségtelen vitatkozó...

Amennyiben Molnár-Orbán vita lesz, akkor a Fidesz vezetőjének is muszáj lesz ugyanolyan gátlástalannak lennie, mint az ellenfele, különben megint az jön majd le, hogy Orbánt lealázták a vitában. És a választási végeredményen utólag módosítani már nem lehet, hiába derült ki Gyurcsány hazugsága, annak érdemben már nem volt befolyása semmire sem. Az MSZP nyert 2006-ban, és úgy tűnik a cél szentesítette az eszközt.A hazudozást nem kell átvenni, az nem követendő példa a Fidesznek! De jóval markánsabbnak kell lennie, és igenis fell kell venni azt a bizonyos kesztyűt, és nem csak tűrni, ha "ver" az ellenfél, hanem igenis vissza kell "ütni".

Ugyan még mindig nem jutottam el oda, ahova ezzel a kommunikációs sorozattal akarok, de már nem járok messze tőle. :-))

ui: van annak egy diszkrét bája, hogy az MSZP választmányt egy narancsszínű háttér előtt tartották. :P

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr691489127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.