Boldvai kontra Székyné: a korrektség jegyében
2009. október 19. írta: BéKu

Boldvai kontra Székyné: a korrektség jegyében

Szóval akkor itt az általam hiányolt egy helyen, vagy legalábbis ugyanazon felületen való szerepeltetése a két politikus 21-es útról, és a másikról alkotott véleményével. Boldvai László kontra Székyné dr. Sztrémi Melinda!


Boldvai László: Célegyenesben a 21-es korszerűsítése

Négy éven belül teljes egészében négy sávon járható a 21-es számú főút.

A beruházás a közelmúltban akadályba ütközött, de Bajnai Gordon miniszterelnök, Boldvai László országgyűlési képviselő, az érintett polgármesterek, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. és a közlekedési operatív programot irányító hatóság, valamint a Magyar Közút Kht. együttes munkája az utolsó akadályt is elhárította a beruházás útjából.

Több éve zajlik a 21-es számú főút korszerűsítése, újabb és újabb szakaszok szélesednek ki és újulnak meg. A hiányzó harminchat kilométer négysávosítása kormányhatározat alapján a kiemelt uniós fejlesztések körébe tartozik – tudtuk meg Boldvai László MSZP-s országgyűlési képviselőtől.

A korszerűsítésnek 2013-ig el kell készülnie, hiszen a beruházás a Európai Unió 2013-ig tartó pénzügyi szakaszában érintett. A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. Bajnai Gordon miniszterelnök és Boldvai László együttműködésének köszönhetően elkészítette az engedélyezési terveket, amelyeket benyújtottak az illetékes önkormányzatokhoz.

A mintegy harmincmilliárd forintos beruházás a közelmúltban azonban akadályba ütközött: Brüsszel nem támogatta a projektet, mivel ahhoz nem készült részletes környezetvédelmi tanulmány. Boldvai László hozzátette: uniós beruházások esetén előfordul, hogy az egész projektet leállíthatják, részletes környezetvédelmi tanulmány hiányában. Amennyiben a 21-es számú főút négysávosítását emiatt leállítják, másfél évet is csúszhat a korszerűsítés.

– A Nemzeti Infrastruktúra Zrt. és a megyei önkormányzatok között időközben komoly együttműködés alakult ki és mindent megtettek annak érdekében, hogy ezt az utolsó akadályt is elgördítsék a beruházás elől. Jómagam Bajnai Gordonnal tekintettem át a 21-es számú főút projektjét és a miniszterelnök segítségével találkoztam a közlekedési operatív program (közop) irányító hatóságának vezetőjével, akivel megállapodtunk arról, mindent megtesznek a 2013-as befejezés érdekében. Az intézkedéseknek és a megye érdekeit előtérbe helyező, tenni akaró emberek munkájának köszönhetően a 21-es számú főút 2013 nyarára elkészül, sőt jövőre már átadják a Heves megyei szakaszokat is – fogalmazott Boldvai László.

A képviselő ezúttal is örömmel tapasztalta, hogy a sikernek több gazdája van. Boldvai hozzátette: büszke mindazokra, akik segítették a projektet, ugyanakkor csodálkozik azon, hogy Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere, akivel egyetlen egyeztetésen sem találkozott, a legutóbbi városi közgyűlésen közölte, módosító indítványt adat be a szocialista országgyűlési képviselővel a 21-es számú főút mielőbbi korszerűsítése érdekében.

– Ezúton is üzenném a polgármester asszonynak: az ő közreműködése nélkül született kormányhatározat a 21-es számú főútról és folyamatban van a hiányzó szakaszok előkészítése. Csak halkan jegyzem meg: remélem, hogy amennyiben Székyné pártja alakít jövőre kormányt, az út léte nem lesz a Fidesz politika áldozata, mint az 1990-es évek végén. Székyné egyszer sem jelent meg a 21-esről szóló egyeztetéseken, de most a siker kapujában már szeretne osztozni velem a sikerben, de én inkább azokkal együtt örülök a korszerűsítésnek, akik valóban részt vettek a projektben: az érintett polgármesterekkel, akiknek kompromisszumkészségüket és korrektségüket nem győzöm eleget méltányolni, valamint a Magyar közút Kht. munkatársaival – hangsúlyozta Boldvai László.

***

Székyné dr. Sztrémi Melinda: Boldvai szánalmasan magyarázkodik      

 Válasz a Nógrád Megyei Hírlap október 16-i számában megjelent támadásokra

 Boldvai László szocialista országgyűlési képviselő, a 21. számú főúttal kapcsolatos szánalmas magyarázkodása és az engem célzó támadásai már jól megszokott jelenségek. A tarjániak azonban már nem dőlnek be a szocialisták nagyotmondásainak.

 A szocialisták 2002. óta minden választási kampányban bejelentik, hogy elsőszámú feladatuknak tartják a főútvonal korszerűsítésének elérését. Boldvai most a bizonyítványt magyarázza, úgy ahogy az általános iskolás a gyengécske kettesét otthon a szülőknek. Jó, csak majdnem bukott meg… 2013. messze van, addig sok víz lefolyhat a Tarján patakon – gondolhatja Boldvai.

 A Bajnai-Gyurcsány-Boldvai-félék ígéreteivel már tele van a padlás. A salgótarjániak már azt sem hiszik el nekik, amit kérdeznek. Így vagyunk a 21. főút négysávosításával is. A nagy eredmény eddig az, hogy néhány szakaszon – sok tarjáni autós szerint kifogásolható minőségben – a négysávosítás megtörtént. Nézzük a tényeket! A magyar kormányzati szervek sorozatos hibái, hozzánemértése miatt Brüsszel nem kívánta tovább finanszírozni a beruházást. Boldvai László szocialista országgyűlési képviselőként ezt a kormányzati szerencsétlenkedést próbálja meg magyarázni. Most nagy dirrel-durral bejelenti, hogy a kormányzati szervek a maguk által kreált problémát sikeresen megoldották. A salgótarjániak csak gratulálni tudnak ehhez.

 Emlékeztetném Boldvai Lászlót, hogy 2002. óta szocialista kormányai voltak az országnak, tehát azt, hogy az országgyűlési képviselő még 2009. év végén is arról beszél, hogy 2013-ban valamikor befejeződik a beruházás viccként is kezelhetnénk, ha a salgótarjániak tudnának még az ilyesmiken nevetni. A Boldvai-villa építtetőjeként bizonyára nem kellett hónapokat, éveket várnia fűtött autóbeállója, vagy a kandalló elkészülésére. Annak természetesen mindannyian örülünk, hogy több mint egy évtized szocialista ígérgetése után állítólag 2013-ban végre négysávos lesz a 21. főút. Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy Bajnai, Boldvai és a szocialista kormány több hibát már nem vétenek, s jövőre nem kell bejelenteni, hogy csak 2015-ben adják át a megújult szakaszt.

 
Székyné dr. Sztrémi Melinda
polgármester
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr191461303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.