"Diákverés Salgótarjánban"
2009. október 17. írta: BéKu

"Diákverés Salgótarjánban"

Az NPORT, és ezzel párhuzamosan a a Nógrád Megyei Hírlap megint bebizonyította, mennyire lassú, mennyire nem tud beleszólni a hírversenybe, mennyire álszent, és hogy mennyire nem érti napjaink média világát.

Az Nport pirossal kiemelve, mondhatni "TOP1" anyagként közli, hogy Salgótarján egyik általános iskolájában súlyosan megvert két fiú egy harmadikat. Na ez mind szép és jó, de mi az érdekes a történetben?

Például az, hogy "NPORT-INFORMÁCIÓ"-ként van feltüntetve a dolog, ami elég nagy kamu, hiszen például a JSM már október 5-én beszámolt a történtekről, arról már nem is beszélve, hogy maga az eset szeptember 30-án történt, a rendőrségi feljelentés is megtörtént október 12-én, ehhez képest csak október 16-án délután került fel az NPORT-ra. Nem valami nagy teljesítmény...

***

Az eset egyébként a Petőfi Sándor Általános Iskolában történt. Abban az intézményben, amelyik a legnagyobb múlttal rendelkezik a városban. Abban az intézményben, amelyik a legszebb épületben működik. És abban az intézményben, ahova én se tudok bemenni úgy, hogy valamelyik magáról k*rva sokat gondoló kölyök ne szólna be... Pedig én magam is jártam ebbe az iskolába anno, és akkoriban ez még a város egyik legjobb iskolája volt. Imádtam a galyatetői erdei iskolákat, szépek voltak az ünnepek, az egyéb suli rendezvények, a farsangok, szerettem oda járni. Akkoriban még az egyébként napjainkban az MSZP képviselőjeként tevékenykedő Czene Gyula volt az igazgató, és érdekes módon akkor még rend volt. Sok tehetséges gyerek járt oda. Romák is, de nem volt velük baj, sőt. 

Úgy tűnik azonban, ahogy szaporodnak, úgy érzik egyre inkább magukat feljogosítva arra, hogy "terrorizálják" a nem közülük valókat. De ez az egész nem következne be, ha az intézmény vezetője a sarkára tudna állni. Czene nyugdíjba vonulása után valami Szabó akárki lett az igazgató, annyira jelentéktelen volt, hogy már a nevére sem emlékszem. Ott kezdődött az iskola mélyrepülése, ami Virágné kinevezésével folytatódott. Egyszerűen alkalmatlan arra, hogy egy ilyen intézményt vezessen, ahova ennyi "problémás" gyerek jár. Nem elég keménykezű. Lásd például ennek a diákverésnek a kezelését.

Behívta a szülőket, és szembesítette őket. Mintha az bármit is érne. Bármondjuk jelen esetben a büntető-eljárásnak se lesz eredménye, lévén 14 éven aluliakról van szó, tehát lefolytatják, de büntetést nem fognak tudni kiszabni.

Pedig mennyire jó lenne, ha valamilyen szinten felügyelet alá kerülnének az ilyen vadbarmok. Lehet, hogy ezzel a kijelentéssel sértem egyesek önérzetét, de én magam az erőszak MINDEN formáját elítélem (kivéve a küzdősportokat - de az más lapra tartozik).

***

Egyébként Dániában nem olyan régen vették napirendere a büntethetőség korhatárának leszállítását, igaz ott még csak most lesz majd 15 helyett 14, viszont - és itt jön a lényeg! - a 12-14 éves "gyerekek" elektronikus lábbilincset kapnak, amivel mindig tudni lehet, merre járnak éppen. Magyarán börtönbe nem zárják őket, mégis állandó felügyelet alatt vannak. Ez sem rossz megoldás.

A magyarországi helyzetről egyébként már sokszor, sokan, és sokat vitatkoztak, ebben a cikkben például sokan el is mondják pro és kontra érveiket a 12 éves büntethetőségi korhatárról, meg hogy mit kellene csinálni a gyerekbűnözőkkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr451455413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.