Dániel Tamás nyílt levele a szurkolókhoz
2009. szeptember 10. írta: BéKu

Dániel Tamás nyílt levele a szurkolókhoz

Úgy tűnik, divat lett manapság a nyílt levél. Ma Dániel Tamásnak, a Salgótarjáni kosárcsapat klubmenedzserének(???) az irománya látott napvilágot. Kommentár nélkül közlöm, annyival kiegészítve, hogy a levél előzményéről már írtam, és úgy tűnik nem csak nekem nem tetszett a kezdeményezés, másoknak is feltüntek a visszásságok...

 

Tisztelt Szurkolók!

Úgy látom, nem aratott osztatlan sikert kezdeményezésünk, ami a Szert Kupához kapcsolódik. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy tisztázzuk a helyzetünket.
Először is jelzem, az én ötletem volt ez az akció, kampány. Sajnálatos módon augusztus 21-én egy szerencsétlen helyzet alakult ki, ami nem tesz jót az amúgy is feszült magyar-szlovák viszonynak. Mi ezen szeretnénk javítani! Úgy, hogy jelezzük, a hétköznapi életben jól megvagyunk egymással, és arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy a vitás ügyeket rendezzék, méghozzá nyugodt hangvételű megbeszélésekkel. Ezért indítottam el ezt az ötletet és ehhez kaptam, segítséget a kapcsolatok terén Boldvai Lászlótól. Segítenünk kell a határon túl élő magyarokat. Leginkább azzal, hogy viselkedésünkkel nem rontunk a helyzetükön, hanem normális módszerekkel támogatjuk érdekeik érvényesítését.
Közeledni kell, ha tetszik, ha nem! Csak így lehet megfelelő viszonyt kialakítani, ami a normális párbeszéd alapja. Mi ebben szeretnénk segíteni, és kérjük támogatásotokat. A mi mérkőzéseinken nem kell a balhé. Velünk egyáltalán nem éreztették Iglón, hogy nemkívánatos magyarok vagyunk. Sőt! Kivételes kiszolgálásban volt részünk. Mi sem szeretnénk, ha bármilyen atrocitás érné nálunk a szlovák sportolókat, vezetőket, szurkolókat!
Lehet, hogy mind magyar részről, mind pedig a szlovákokéról érkezik politikus. Azért jönnek, hogy beszélhessenek, hogy közös ügyeink haladhassanak. A csapat nevében kérem, kérjük, ne akadályozzátok ezt meg, segítsetek nekünk! Gyertek el, szurkoljatok nekünk, hogy jó híre legyen a csapatunknak! Ha vannak köztetek olyanok, akik biztosak abban, hogy nem tudják türtőztetni magukat, akkor azoktól azt kérem, hagyják ki ezeket a mérkőzéseket.
Egyet fogadjatok el: számunkra a csapat a legfontosabb! Szeretnénk megfelelő háttérrel egy jól működő salgótarjáni együttest szerepeltetni az élvonalban, mindenki örömére!

Dániel Tamás
 

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr451373928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.