Wikipédia, te jó ég...
2009. szeptember 03. írta: BéKu

Wikipédia, te jó ég...

Merő kíváncsiágból nézegettem a google-t, és próbálgattam, hogy ha beírom, hogy Székyné Dr Sztrémi Melinda, akkor hányadik helyen dobja ki a blogomat, amikor is valami roppant érdekesre lettem figyelmes.

Nyilván az első helyen a polgármester saját különbejáratú weboldala volt található, de nem sokkal alatta megakadt a szemem egy Székyné-s wikipédiás cikken. Nem is haboztam túl sokat, nyomban rákattintottam. Hát mit ne mondjak. Minden volt az, csak éppen hiteles nem.

Nem mintha a Wikipédiától sokat várna az ember, bár tény, hogy sok esetben hivatkoznak már rá, akár a médiában is. A legtöbb cikkje valóban tényszerű is, de azért van, ami merő ökörség, lásd például ezt, a polgármesterről szólót.

Szóval nekem fogalmam sincs Széknyné konkrét önéletrajzáról, de azért vannak olyan tények is, amelyek már csak a matematikai számítások következtében sem lehetnek igazak. Ha például igaz a születési dátumként feltüntetett 1958, akkor az nyilván hülyeség, hogy 1963-ban elvégezte az általános iskolát, hiszen akkor maximum még csak kezdhette az elemit, sőt lehet, hogy még azt se, mert végülis akkor még csak 5 éves volt. Az, meg hogy 1966-ban az ELTE jogi karán tanult, egyenesen hülyeség. Vagy zseni volt, méghozzá akkora, hogy 8 éves korában jogot tanuljon. Valószínűleg 1975-től nem is lehetett iskolaigazgató sem. Ellenben direktori tevékenységének végdátumaként megadott 2006 bármily meglepő is, de helyes. Szerintem ez csak merő véletlen. Jah, és a férjét nem Széky Jánosnak hívják, hanem Széky Miklósnak, és baromira nem volt polgármester az úr. :-)

Hogy az édesapjára vonatkozó rész mennyire igaz azt nem tudom, ezért ahhoz nem is fűzök kommentárt. Ellenben a "Polgármestersége" nevű menüpont... Hát, egyrészről roppantmód információ szegény, másrészről nem 2006 július 1-én volt az önkormányzati választás, hanem október 1-én.

Mindenesetre van egy olyan sejtésem, hogy valaki ezt a szócikket egyszer normálisan megszerekesztette, aztán valaki meg belebarmolt utólag. Ez mondjuk egy nagy problémája a Wikipédiának. Ha viszont szánt szándékkal csinált valaki ilyen sz*r cikket, akkor azt meg nem kommentálnám. Bár ahogy mondom, szerintem inkább az előbbi az igaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr641358857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.