Aláírásgyűjtés
2009. július 06. írta: BéKu

Aláírásgyűjtés

Elnézést, amiért több napja nem frissítettem a blogomat. Ennek egyébként elég egyszerű oka volt, egyszerűen nem volt rá időm.
Most csak az egyik legfrissebb agyrém dologot emlegetem fel. Történt ugynais, hogy az acélgyári úti templom bejáratánál "összefutottam" egy nénivel. Ez egyáltalán nem volt nehéz dolog, ugyanis a nénike beált a lépcső tetéjre, kikerülni nem nagyon lehetett.
És hogy mit csinált ott ez az idős hölgy? Hát aláírást gyűjtött. Mise kellős közepén, jó keresztényhez illően...

Tiltakozni az ellen kellett, nevünk aláírásával, hogy a váci püspök (Beer Miklós) állítólag el akarja helyezni Baffy atyát. Na most ezzel spec én sem értek egyet (alá is írtam az ívet), de.
Azt azért ez az asszony sem gondolhatja komolyan, hogy ha a püspök el akarja helyezni (16 év után) a papot máshová, akkor majd néhány tucat, jobb esetben pár száz aláírás majd meggondolásra készteti, és mégsem helyezi át valahová máshová...
Ez ugyanis elég naív gondolat lenne. Bárhol, ahol működik a hierarchia, és "fent" kitalálnak valamit, az úgyis végre lesz hajtva, ezt tapasztalhatjuk a mindennapokban is, ugye. Nagyon ritka azaz alaklom, amikor egy alulról jövő kezdeményezés diadalmaskodik a fentről jövő döntésekkel szemben. Talán kivételt csak az jelent, ha az alulról induló mögött is áll VALAKI. Egy másik erős szervezet, vagy ember. Különben nincs esély.
Mindegy. Szóval én is aláfirkantottam a lapot, kívánom, hogy legyen a fáradozásaiknak eredménye, de nem hiszem, hogy lesz. Baffy egyébként nagyon jó arc, nála voltam kb ezer éve elsőáldozó, jó lenne ha maradna. De ha marad, szerintem akkor sem az álírások miatt fog...
Amúgy még annyit, hogy bármennyire is nemes a cél, talán ha pont azért a papért gyűjtenek aláírást, aki éppen bent misézik, talán illőbb lett volna mindezt mise előtt vagy után folytatni, és még véletlenül sem közbe. Vonatkozik ez az idős asszonyra, és arra az úrra is, aki mint utóbb megtudtam annak a nőnek a férje, aki ott van mindenhol és aki az aláírást követően kint maradt eszmét cserélni, mely egészen az Isten tiszelet végéig tartott... Még jó,hogy misére ment... :D

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr561229707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turner · http://kiforditott.blog.hu/ 2009.07.06. 13:45:34

...sajnos én sem sok jövőt jósolok eme népi kezdeményezésnek. Nem mi döntünk -ebben sem.

BéKu 2009.07.07. 19:04:50

@turner: Hát jah, semmiben sem mi döntünk :-(