Ezt kellene meghaladni!
2012. október 24. írta: BéKu

Ezt kellene meghaladni!

Az árok két oldalán ásással foglalatoskodók jellemzően büszkék arra, hogy ők másképp gondolkodnak ("jobbak"), mint a túloldalon lévők. A valóságban viszont a felfogásuk TÖKÉLETESEN ugyanolyan, csak a nézőpontjuk más. Remek példa erre az alábbi két, interneten terjedő kép is, ami az október 23-i kormánypárti (békemenet), illetve ellenzéki (a Milla tüntetése, ahol Bajnai Gordon meghirdette az Együtt 2014 mozgalmat) rendezvényeket hivatott "ábrázolni".

Íme:

bekemene.jpg

milla_tunti.jpg

 

Na, ha valami IGAZÁN árt az országnak, akkor az az a felfogás, ami ezt a két képet életre hívta. Ezt kellene végre meghaladni! Nem kell egyetérteni, lehet, sőt kell is vitatkozni, érvelni, ütköztetni a nézeteket, és kritizálni is, ugyanakkor tiszteletben kellene tartani egymást, és azt, hogy sokan, sokféleképpen látjuk a világot, és nem automatikusan ellenségként tekinteni arra, akinek valamiben eltér a véleménye a miénktől. Ez nagyon rossz út, és nem is vezet sehová. 

(Első kép forrása)

(Második kép forrása)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr504868305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása