Bréking: mégse számolják fel az öblöst?
2009. szeptember 23. írta: BéKu

Bréking: mégse számolják fel az öblöst?

Sikeres tárgyalás esetén bérbe adnák a felszámolás alatt álló salgótarjáni öblösüveggyárat, erről már folynak az egyeztetések egy céggel - tájékoztatta Balázs Miklós felszámoló kedden az MTI-t.

Balázs Miklós hangsúlyozta: szükség lenne arra, hogy valaki finanszírozza a felszámolás alatti működtetést, mert a legkritikusabb kérdés, a gyár gázellátása még nem oldódott meg. Az R-Glass Hungary Kft. néven működő, nagy múltú öblösüveggyár bérbeadását már korábban tervezték a szlovák tulajdonosok, és előkészítő tárgyalásokat is folytattak erről, megegyezés azonban nem született a felszámolási eljárás elindításáig - tette hozzá.   

Július elsején az EMFESZ Kft. a gyár tartozásai miatt megszüntette a szerződést és a gázellátást. Az R-Glass július 4-étől a Fővárosi Gázművek Zrt.-vel kötött szerződést, amelyben az új szolgáltató az előre fizetés mellett óvadékot kért. Mivel a gyár az óvadékot nem tette le, és a számláknak is csak egy részét tudta kifizetni, a Fővárosi Gázművek hétfőn kikötötte a gázt. A felszámoló közölte: kifejezte szándékát új szerződés megkötésére, de a szolgáltató tartja magát a július 4-i feltételekhez. Balázs Miklós elmondta: fontos lenne finanszírozót találni, mert gáz nélkül nincs termelés az öblösüveggyárban. Hétfőn olajtüzelésre állították át a kemencét, hogy visszavonhatatlan károsodás ne következzen be, de ez csak átmeneti megoldás. (MTI)

A bejegyzés trackback címe:

https://kismoszkva.blog.hu/api/trackback/id/tr721401090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása